Neseniai Jums rodžiau kaip paruošti vištienos kulšeles medaus ir garstyčių padaže, kurios labai patiko mano šeimai. Jūs taip pat labai išgyrėte tą receptą, o šiandien noriu parodyti dar vieną nuostabų atradimą - kaip orkaitėje iškepti vištienos blauzdeles su sezamais, sojų padažu ir imbieru.
Beje, mūsų šeimai prie tokios vištienos labai tinka coleslaw salotos.
Ingredientai
medus: 2 šaukštų (naudojau medų su imbieru)
rudas cukrus: 2 šaukštų
sezamo aliejus: 1 šaukšto
sezamo sėklos: 2 šaukštų
sojų padažas: 2 šaukštų
česnakas: 5 skiltelių
tarkuotas imbieras: 1 šaukštelio (tuo atveju, jei jūsų medus be imbiero)
vištienos blauzdelės: 10
druska: pagal skonį
malti pipirai: pagal skonį
Recepto paruošimas
1. Iš pradžių dideliame dubenyje sumaišykite medų, cukrų, sezamo aliejų, sezamų sėklas, sojų padažą, imbierą ir išspaustas česnako skilteles.
2. Tuomet vištienos blauzdeles nuplaukite, nusausinkite bei sudėkite į pasiruoštą marinatą.
3. Gerai įtrinkite blauzdeles bei palikite mažiausiai pusvalandį pasimarinuoti šaldytuve.
4. Po to įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių temperatūros. Kepimo indą patepkite aliejumi bei sudėkite vištienos blauzdeles.
5. Kepkite maždaug 20-30 minučių, kol blauzdelės pilnai iškepa.