Nuo to karto kai su šeima išbandėme vištienos sparnelius pagal tokį receptą, namiškiai prašo tik pagal jį ir gaminti. Rekomenduoju išmėginti ir pirštelius apsilaižyti kartu su mumis!
1. Pirmiausia vištų sparnelius įtrinkite su druska bei maltais čili pipirais. Pipirų negailėkite, nes per mažai įdėjus, pritrūks aštrumo.
2. Tada įpilkite truputį aliejaus, viską sumaišykite, uždenkite ir palikite šaltai per visą naktį marinuotis.
Reklama
3. Kitą dieną vištienos sparnelius ištrinkite medumi ir dar kartą palikite visai nakčiai.
4. Jeigu medų dėsite tą pačią dieną su prieskoniais, tai sparnelių skonis nesigaus toks pikantiškas (aš jau išbandžiau).
5. Kitą dieną į kepimo skardą gražiai sudėkite sparnelius ir įpilkite šiek tiek vandens.
6. Uždenkite su folija ir kepkite 180 laipsnių temperatūros orkaitėje tol, kol suminkštės vištienos sparnelių mėsa.
7. Bebaigiant kepti, nuimkite foliją ir kepkite dar maždaug 10 minučių žemesnėje temperatūroje, kol sparneliai gražiai apskrus.
8. Kepimo metu būtinai pavartykite sparnelius, kad iš visų pusių vienodai apskrustų.
9. Iškepę gaunasi aštriai saldūs, karamelės spalvos. Patiekite karštus arba jau atvėsusius. Labai gardūs ir atvėsę, tada labiau juntamas čili ir medaus skonis. Skanaus!