Vištienos krūtinėlės užkepėlė su bulvėmis, morkomis ir grietinėle

2023-04-18 Autorius Kviečiu į virtuvę

Vištienos krūtinėlės užkepėlė su bulvėmis, morkomis ir grietinėle
Daržovių šiame patiekale galite dėti ir daugiau, aš pati šį kartą sudėjau, tai ką radau šaldytuve. Šitą vištienos apkepėlę su bulvėmis, morkomis ir grietinėle būtinai kartosiu ir dar ne kartą, nes gavosi labai skaniai.

Užsiregistravę ir prisijungę vartotojai mato mažiau reklamų

Ingredientai

    • vištienos krūtinėlė: 500 gramų
    • bulvės: 5
    • morkos: 1
    • druska: pagal skonį
    • pipirai: žiupsnio
    • vištienos prieskoniai: 1 arbatinio šaukštelio
    • bulvių prieskoniai: žiupsnio
    • česnakas: 1 skiltelės
    • aliejus: šlakelio (skardos patepimui)
    • fermentinis sūris: 50 gramų
    • grietinėlė: 100 mililitrų
    • prieskonių mišinys "Sviestelis": 1 arbatinio šaukštelio

    Recepto paruošimas

  1. 1. Iš pradžių vištienos krūtinėlę supjaustykite gabaliukais.
  2. 2. Pamarinuokite su druska, pipirais, vištienos prieskoniais ir įspauskite skiltelę česnako.
  3. Reklama
  4. 3. Kepimo skardą patepkite su aliejumi.
  5. 4. Bulves nuskuskite ir supjaustykite griežinėliais. Sudėkite į skardą. Pabarstykite druska ir bulvių prieskoniais.
  6. 5. Ant viršaus sudėkite vištienos gabaliukus.
  7. 6. Nuskuskite morką ir supjaustykite griežinėliais. Sudėkite ant vištienos.
  8. 7. Sutarkuokite fermentinį sūrį, pabarstykite apkepėlę.
  9. 8. Užpilkite grietinėlę, pabarstykite sviestelio prieskoniais.
  10. 9. Kepimo indą uždenkite dangčiu arba folijos lapu. Kepkite iki 200 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje maždaug 20 minučių, atidenkite ir leiskite dar šiek tiek apskrusti. Patiekite ir skanaukite!
  11. 10. Rekomendacija: Daugiau užkepėlių receptų rasite: Užkepėlės.
Vištienos krūtinėlės užkepėlė su bulvėmis, morkomis ir grietinėle

Andrius

Tikrai nesamoningas receptas. Per 20 min. Neiskepa. Viskas žalia dar.
Atsakyti

Vaida

As pakepu keptuvej siek tiek krutinele ir tada vska y orkaite su grietinele

Kristina Pereira

Krūtinėlės tikrai nereikia kepti keptuvėje. Aš manau, kad uždengtą reikia kepti apie 40 minučių, ir atidengus dar 10-15 minučių.
Atsakyti
Orkaitėje kepta triušiena arba vištiena su daržovėmis
(1)
Vištienos ir moliūgų troškinys
(20)
Paella - Paelija su jūros gėrybėmis ir vištiena
(13)