Lietiniai blynai su vištiena ir pievagrybių padažu

2024-10-30 Autorius NoriuNiam

Lietiniai blynai su vištiena ir pievagrybių padažu
Lietiniai blynai su vištiena – sultingas ir minkštas vištienos įdaras, kurį pagyvina lengvai apkepintos morkos ir svogūnai. Susmulkinta vištiena susimaišo su salstelėjusiu daržovių skoniu, sukuriant aromatingą, švelnų įdarą, idealiai tinkantį lietiniams.
 
Švelnus pievagrybių ir grietinės padažas puikiai papildo patiekalą, suteikdamas papildomo sodrumo. Pievagrybių aromatas bei kreminė konsistencija padaro padažą ypač tinkamu šiam patiekalui, o lengvas druskos ir pipirų pagardinimas subalansuoja skonį. Šis patiekalas yra puikus pasirinkimas šiltam, namų jaukumą primenančiam pietų ar vakarienės užkandžiui.

Redaktorės Vaidos komentaras - labai gardus lietinių blynų variantas. Jeigu nesinori pievagrybių padažo, galima patiekti tiesiog su grietine, tikrai bus pakankamai gardu ir taip. 

Ingredientai

    • Lietiniai blynai: kiekis pagal poreikį (ruoškite be cukraus)
    • Vištienos filė: minkštai iškepta ar virta
    • Morkos: 1 vnt.
    • Svogūnai: 0,5 vnt.
    • Prieskoniai: vištienai (nebūtina)
    • Druska: pagal skonį
    • Pipirai: pagal skonį
    Pievagrybių padažui : 
    • Pievagrybiai: sauja
    • Grietinė: 2 valg. š. (arba kreminio sūrelio)
    • Druska: pagal skonį
    • Pipirai: pagal skonį

    Recepto paruošimas

  1. 1. Vištienos gabaliukus susmulkinti peiliu ar suplėšyti šakutės pagalba.
  2. 2. Morką smulkiai sutarkuoti, svogūną supjaustyti mažais gabalėliais. Smulkintas daržoves apkepti keptuvėje su truputėliu druskos ir pipirų.
  3. 3. Kepti kol suminkštės daržovės ir jas atvėsinus sumaišyti su smulkinta vištiena.
  4. 4. Paruošto įdaro šaukštą dėti ant lietinio blyno, jį sulankstyti ir tuomet apkepti karštoje keptuvėje, kol blynas taps gražiai auksinis.
  5. 5. Padažui pievagrybius supjaustyti griežinėliais ar gabaliukais ir apkepti keptuvėje. Įdėti grietinės (ar sūrelio), pagardinti druska ir pipirais. Patiekti su blynais.