Gaunasi labai skanūs, gražūs, geltoni sklindžiai. Jeigu jūsų moliūgas yra oranžinis, sklindžiai gausis dar gražesni. Mes pasirinkome valgyti su trintomis šaldytomis vyšniomis, bet tinka visos jūsų mėgstamos uogienės arba medus arba sirupas.
Ingredientai
kiaušiniai: 2
cukrus: 2 valgomųjų šaukštų
druska: žiupsnelio
moliūgas: trys ketvirtadaliai stiklinės (1 stiklinė - 250 ml.; tarkuotas bulvine tarka, jeigu atsiras skysčio, jį nupilkite)
kefyras: 1,25 stiklinės
kepimo milteliai: 1,5 arbatinio šaukštelio
aliejus: ketvirtadalio stiklinės
miltai: 2 stiklinių
Recepto paruošimas
1. Iš pradžių moliūgą, kiaušinius, kefyrą bei aliejų sumaišykite viename dubenyje, o cukrų, druską, miltus, kepimo miltelius - kitame.
2. Tuomet viską sujunkite kartu, tik nepermaišykite, pakanka pamaišyti tiek, kad neliktų sausų miltų.
Reklama
3. Palikite pastovėti maždaug 20-30 minučių.
4. Po to keptuvę įkaitinkite, patepkite aliejumi (tik prieš pirmus blynus), dėkite po didelį šaukštą tešlos (didelėje keptuvėje man pačiai tilpo 3 blynai), uždenkite ir kepkite ant silpnos ugnies, kol paviršiuje atsiranda skylutės, paskui apverskite ir baikite kepti atidengtus.
5. Patiekite su mėgstamais pagardais ir skanaukite!