karis: 1 arbatinio šaukštelio (galite ir mažiau, nes tikrai jaučiasi)
maltas dž. imbieras: 0,5 arbatinio šaukštelio
malti juodieji pipirai
šviežia kalendra (neprivaloma)
malti džiūvėsėliai: 1 valgomojo šaukšto (nebūtina, nebent masė ganėtinai šlapia pasirodytų)
kiaušiniai: 1 nedidelio (kąsniukų aptepimui)
sezamo sėklos (kąsniukų apibarstymui)
Recepto paruošimas
1. Pirmiausia tešlą atšildome.
2. Tuomet vištieną atskiriame nuo kaulų bei smulkiai supjaustome (galite ir mėsmale sumalti).
3. Smulkiai supjaustytą svogūną lengvai pakepiname aliejuje, sudedame pakepinti bei susmulkintą česnaką (labai neturint laiko, galite ir nekepinti, labai skonis nenukenčia).
4. Tada viską sudedame prie vištienos. Įmušame kiaušinį, įdedame čili padažo, sojos padažo, sezamų aliejaus, prieskonius, smulkiai supjaustytus kalendros lapelius, džiūvėsėlius. Viską gerai išmaišome.
5. Po to imame vieną tešlos lapelį, per vidurį išilgai paskirstome porą šaukštų įdaro, kraštus patepame kiaušinio plakiniu bei suvyniojame į rulonėlį.
6. Supjaustome į 8-9 gabaliukus.
7. Juos dedame siūle žemyn į su kepimo popieriumi išklotą kepimo skardą (įmanoma visus 50 kąsniukų sutalpinti ir į vieną skardą), patepame viršų plaktu kiaušiniu bei pabarstome sezamo sėklomis.
8. Kepame iki 200 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje maždaug 20 minučių. Skanaujame!
Laimutė
Na kokia puiki idėja, užkandžiams♡♡♡
Labai paprastas, lengvas pagaminimo būdas. Sakyčiau, kad ir laiko nedaug užėmė. O ir labai skanu, visi draugai išgyrė. Draugių antrosios pusės, joms sakė: būtinai ir tu iškept turėsi. Taigi, tikrai vertas dėmėsio receptas!
Atsakyti
Laimutė
Atsakyti