Brusketa (Bruschetta) su krevetėmis, kreminiu sūriu ir konservuotais pomidorais

2021-12-07 Autorius Baking Secrets

Brusketa (Bruschetta) su krevetėmis, kreminiu sūriu ir konservuotais pomidorais
Brusketos (Bruschetta) su krevetėmis, špinatais ir kreminiu bei aitriu padažu.

Aš pati asmeniškai labai mėgstu įvairiausias brusketas. Šį receptą su jūros gėrybėmis tikriausiai priskirčiau prie savo dviejų mėgstamiausių. Man asmeniškai brusketa su saulėje džiovintais pomidorais ir mocarela bei brusketa su krevetėmis - pačios skaniausios iki šiol skanautos. Jei kalbėti apie šį receptą, jis visai nesudėtingas arba gana pigus, bet toks skanus tarsi restorane. Krevetės su špinatais ir kreminis, aitrumo turintis padažas - privers Jus pirštus apsilaižyti. Pažadur!

Patarimai, pastebėjimai. Daug patarimų šiame patiekale tikrai neprireiks. Viską ganėtinai nesudėtingai paruošiama.

Svogūnus galite supjaustyti griežinėliais arba tiesiog susmulkinti. Aš esu gaminusi ir vienai, ir kitaip. Skirtumas tik toks, kad mano vyras nemėgstantis svogūnų noriau valgė su susmulkintais svogūnais. Man asmeniškai didelio skirtumo nebuvo.

Galite panaudoti tiek paprastą geltoną, tiek mėlynąjį svogūną. Taip pat esu gaminusi su abiem. Abu puikiai tiko.

Baltas vynas taipogi nėra privalomas, jeigu nesinori arba negalite vartoti alkoholio. Tiesiog, pakeičiame sultiniu arba paprastu vandeniu.

Kokios čia naudojamos aitriosios paprikos kruopelės? Jeigu kas nežino, tai paprastos smulkintos džiovintos čili paprikos kruopelės.

Krevetes aš naudoju nedideles šaldytas, virtas, lukštentas. Galite naudoti ir šviežias, dideles, tik tada supjaustome mažesniais gabaliukais. Jokiu būdu neperverdame krevečių. Jos gana greitai išverda/iškepa.

Jeigu neturite grilinės keptuvė, duoną paskrudiname orkaitėje.

Sudėtingumas. Tikrai lengvai pagaminama.

Mano asmeninis recepto ir skonio vertinimas. 5/5. Tikrai tobula, būtinai kartosiu ir ateityje. Jau gaminau keletą kartų. 

Ingredientai

    • šviežios bagetės: 1 (arba čiabata duonelė)
    • alyvuogių aliejus: 2 šaukštų
    • česnakas: 2 skiltelių
    • svogūnai: 1 mažo
    • kreminis sūris: 75 gramų
    • krevetės: ~325 gramų
    • konservuoti pomidorai: 90 mililitrų
    • aitriųjų paprikų kruopelės: žiupsnelio
    • baltas vynas: 90 mililitrų
    • smulkiai supjaustyti švieži špinatai: trijų ketvirtadalio puodelio (185 mililitrų)
    • smulkinti švieži bazilikai: 1 šaukšto
    • smulkintos šviežios petražolės: 1 šaukšto
    • druska
    • pipirai

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia grilinę keptuvę įkaitiname ant vidutinės kaitros.
  2. 2. Tada duoną supjaustome ir apšlakstome šlakeliu alyvuogių aliejaus. Paskrudiname keptuvėje.
  3. Reklama
  4. 3. Keptuvę įkaitiname ant nedidelės kaitros, įpilame alyvuogių aliejaus ir dedame supjaustytus svogūnus. Pakepame maždaug 2 minutes arba, kol svogūnai suminkštėja ir tampa bespalviai (tarsi permatomi).
  5. 4. Tada dedame česnaką, aitriųjų paprikų kruopelių ir pakepiname maždaug pusę minutės.
  6. 5. Pilame vyną, verdame maždaug 60 sekundžių, kad išgaruotų alkoholis.
  7. 6. Tuomet pilame konservuotus pomidorus, pagardiname druska ir pipirais, verdame maždaug 5-7 minutes arba, kol padažas šiek tiek sutirštėja.
  8. 7. Dedame kreminį sūrį, išmaišome ir pakaitiname maždaug 60 sekundžių.
  9. 8. Dedame krevetes ir paverdame dar apie 2 minutes.
  10. 9. Išjungiame viryklę, dedame susmulkintus špinatus, baziliką ir petražoles. Viską išmaišome.
  11. 10. Patiekiame ant paskrudintos duonos ir skanaujame!
  12. 11. Rekomendacija: Daugiau užkandžių receptų rasite: Užkandžiai.
Brusketa (Bruschetta) su krevetėmis, kreminiu sūriu ir konservuotais pomidorais
Brusketa (Bruschetta) su krevetėmis, kreminiu sūriu ir konservuotais pomidorais
Dvi skanios, sveikos ir pikantiškos užtepėlės
(2)
Virtų pupelių užtepėlė
(1)