Virtų pupelių užtepėlė

2021-05-20 Autorius Receptų medis

Virtų pupelių užtepėlė
Įvairiuose užsienio maisto tinklapiuose vis užmatydavau virtų pupelių užtepėles, sudomino jos labai mane, bet niekaip neprisiruošiau pasigaminti ir paragauti. Visai neseniai pasitaikė labai gera proga - įvykęs vyro gimtadienis. Prisigaminau įvairiausių užkandžių, tarp jų ir šią užtepėlę. 

Tokia užtepėlė mums itin patiko savo lengvumu (tiek pagaminimo, tiek riebumo prasme). Daugiausia skonio jai priduoda čili padažas, pačios pupelės tik kūną bei tekstūrą. Mes pasirinkome valgyti ją su duonos lazdelėmis, o likučius ryte suvalgiau tiesiog su riekele duonos bei arbatos puodeliu. Buvo itin skanu! 🙂

Iš nurodytų ingredientų kiekių man gavosi maždaug 400 mililitrų užtepėlės.

Ingredientai

    • virtos baltos pupelės: ~400 mililitrų (aš verdu pati, bet galite naudoti ir iš skardinės)
    • alyvuogių aliejus: 1 valgomojo šaukšto
    • sezamo aliejus: 1 arbatinio šaukštelio
    • sojos padažas: 2 arbatinių šaukštelių
    • saldus čili padažas: 2 valgomųjų šaukštų
    • česnakas: 1 skiltelės
    • rūkytos paprikos milteliai: 0,5 arbatinio šaukštelio
    • vanduo: ketvirtadalio stiklinės (60 mililitrų)
    • citrinos arba laimo vaisiaus sultys: 1 valgomojo šaukšto

    Recepto paruošimas

  1. 1. Elektriniu smulkintuvu susmulkiname visus ingredientus iki vientisos masės. Vanduo yra reikalingas tam, kad masė būtų glotnesnė.
  2. 2. Jeigu naudosite pirktines pupeles iš skardinės, galima pamėginti sutrinti su visu skysčiu. Jeigu bus per tiršta, įpilame dar šiek tiek vandens. Skanaus!
  3. 3. Rekomendacija: Daugiau užtepėlių receptų rasite: Užtepėlės.
Minestrone - itališka daržovių sriuba
(1)
Indiškas avinžirnių troškinys - karis su kokosų pienu
(4)