Jei esate žiūrėje bent vieną turkišką serialą, tikriausiai pastebėjote, kad serialuose turkiško maisto kultūra yra labai svarbi bei dažnai akcentuojama. Arbatos gėrimai iš itin mielų stiklinių, įvairūs sūriai, alyvuogės, ir, žinoma, niekada neapsieinama be įvairių turkiškų kepinių. Turiu prisipažinti, kad esu turkiškų serialų mėgėja. Man pačiai labai patinka turkų kuriami nenuspėjami siužetai bei visiškai netikėtos serialų atomazgos. Kadangi taip pat mėgstu gaminti, tai labai dažnai atkreipiu dėmesį į serialuose patiekiamą maistą. Ir aš nebūčiau aš, jei neišmėginčiau pati pasigaminti vieno arba kito gardumyno.
Visada labai norėjau paragauti to garsiojo turkiško boreko. Dažniausiai borekas yra kepamas su faršu, bet jį taipogi kepa ir su sūriu arba kitais įdarais. Kai lankiausi Turkijoje turėjau puikią progą paragauti boreko su mėsa. Skonis tikrai nuostabus, o nuo poros gabalėlių įmanoma pilnai pasisotinti. Borekas gali būti patiekiamas tiek kaip užkandis, tiek kaip pagrindinis patiekalas. Šįkart nusprendžiau išsikepti boreką su fetą sūriu ir špinatais, nes tokio dar nebuvau ragavusi. Ir skonis visiškai nenuvylė! Buvo be galo skanu. Toks boreko variantas yra tiesiog idealus pusryčiams arba vakarienei. Atvėsusį boreką galite pašildyti orkaitėje arba mikrobangėje, o ir šaltas borekas labai gardus.