Skaniausias daržovių apkepas su cukinija ir bulvėmis orkaitėje

2023-06-09 Autorius WorldRecipes.lt

Skaniausias daržovių apkepas su cukinija ir bulvėmis orkaitėje
Šį kartą spalvotos ir ryškios, tarsi vasara ne tik mūsų nuotaikos, bet ir patiekalai. Kodėl? Todėl, kad esant tokiam orui kilogramai pradeda tirpti, energijos vis daugėja, o karštus orus pasitikti darosi visai nebebaisu. Galvojau, kad vasarą pasitiksiu su papildomais kilogramais ir tai mane liūdins. Gerai, kad tokias blogas mano mintis išsklaidė patiekalų asortimentas, kurį paskutiniu metu valgau. Štai jau ne kartą pietums ir vakarienei orkaitėje išsikepiau spalvotą daržovių apkepą su cukinija ir bulvėmis. Toks gražuolis talpina didelį kiekį daržovių bei šiek tiek baltymų, todėl idealiai tinka tiems, kas svajoja atsikratyti kelių kilogramų.

Dar vienas didžiulis šio apkepo pliusas - jis visiškai neįpareigoja. Į jį galima dėti tas daržoves, kurios tuo metu guli šaldytuve, ir nesukti galvos, nes rezultatas visada labai geras, man asmeniškai jis tikrai pats skaniausias. O kas dar svarbu, kad jo valgyti galima tiek, kiek lenda. Jokių sąžinės priekaištų sau pačiai, nes žinai, kad patiekalas labai mažai kaloringas.

Jeigu ir jūs nusprendėte prie mūsų prisijungti ir, sveikos mitybos pagalba, pamažinti savo riebalus, laikas atlikti šaldytuve esančių daržovių reviziją ir išmėginti šį receptą. O gal tiesiog ieškote skanaus patiekalo, tai šiuo atveju jis irgi labai tiks!

Ingredientai

    • jaunos cukinijos: 1
    • virtos bulvės: 3
    • baklažanai: 0,5 (išmirkome sūdytame vandenyje maždaug pusvalandį)
    • pievagrybiai: kelių
    • pomidorai: 2
    • saldus pieno sūris: 100 gramų
    • kiaušiniai: 2
    • tarkuotas parmezanas: žiupsnio
    • mėgstami prieskoniai

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia daržoves ir pievagrybius supjaustome riekelėmis, pabarstome prieskoniais (pipirais, druska ar kitais, tavo mėgstamais, prieskoniais).
  2. 2. Tada sūrį supjaustome plonomis riekelėmis.
  3. Reklama
  4. 3. Tuomet sūrį ir daržoves sluoksniuojame eilutėmis.
  5. 4. Kiaušinius išplakame, užliejame daržoves ir pabarstome parmezanu.
  6. 5. Kepame maždaug pusvalandį iki 180 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje.
  7. 6. Patiekiame ir skanaujame!
  8. 7. Patarimas: Daržovių apkepą valgome atsargiai, nes jis toks skanus, kad kyla pavojus nusikąsti liežuvį. 🙂
  9. 8. Rekomendacija: Daugiau daržovių apkepų receptų rasite: Daržovių apkepai.

Marija

Nors vyras neįsivaizduoja patiekalų be mėsos, bet šį patiekalą labai išgyrė. Sakė skanumėlis. Liko tik jam pritarti!
Atsakyti
Įdaryti makaronai Cannelloni su rikota arba varške, špinatais ir pomidorais
(6)
Salotos su keptu tofu sūriu
(1)