Veganiškas daržovių ir ryžių pyragas - apkepas

2023-06-13 Autorius WorldRecipes.lt

Veganiškas daržovių ir ryžių pyragas - apkepas
Šį kartą su jumis visais noriu pasidalinti nuostabaus pyrago-apkepo receptu, kurį pagaminti tikrai paprasta, bet jis idealiai tiks ir šventiniam stalui - tai veganiškas daržovių pyragas su ryžiais.

Išmokau jį gaminti iš savo draugės, tai kokią savaitę vien jį ir valgiau. Tuo metu buvau sugalvojusi pabūti vegetare, todėl gaminau įvairiausius sau ir savo šeimai neįprastus patiekalus, o kai kurie šeimoje ir prigijo, kai vėl grįžome prie pilnavertas mitybos. Šis patiekalas būtent vienas iš tų. Tad drąsiai pamėginkite!

Ingredientai

    Daržovės:
    • daržovės pjaustytos kubeliais: ~500 gramų (žiedinio kopūsto, brokolio, morkų, moliūgo, baklažanų, šaldytų žaliųjų žirnelių ir panašiai)
    • aliejus: 1-2 valgomųjų šaukštų
    • kario prieskoniai: 1 arbatinio šaukštelio
    • asafedita: ketvirtadalio arbatinio šaukštelio
    • čili prieskoniai: ketvirtadalio arbatinio šaukštelio
    • vanduo: 6 valgomųjų šaukštų (3 daržovių pakepinimui, 3 kepimui orkaitėj)
    Ryžiai: 
    • ryžiai: 1 stiklinės (paruošti pagal instrukcijas ant pakuotės)
    • ciberžolė: 0,5 arbatinio šaukštelio
    • himalajų druska: 0,5 arbatinio šaukštelio
    • aliejus: šlakelio (nėra būtina)
    • linų sėmenų kiaušiniai: 1
    Kokosų pieno kremas:
    • riebus kokosų pienas: 100 mililitrų (arba avižų grietinėlė)
    • himalajų druska: 0,5 arbatinio šaukštelio
    • kario prieskoniai: ketvirtadalio arbatinio šaukštelio
    Papuošimui:
    • žolelės (mairūnas, bazilikas, raudonėlis)
    • pomidorai: 1

    Recepto paruošimas

  1. 1. Paruošiame ryžius: Išverdame kartu su druska, ciberžole ir šlakeliu aliejaus.
  2. 2. Jeigu naudosite baklažaną, tada, supjaustę kubeliais, pamarinuojame maždaug pusvalandį su druska.
  3. Reklama
  4. 3. Ruoškite daržoves: Keptuvėje įkaitinkite aliejų, suberkite prieskonius, po 15 sekundžių suberkite daržoves (išskyrus žirnelius), gerai išmaišykite ir pakepinkite kelias minutes su uždengtu dangčiu, įpilkite 3 šaukštus vandens ir dar pakepkite maždaug 5 minutes.
  5. 4. Sudėkite daržoves į kepimo indą, įpilkite tris šaukštus vandens ir įberkite žaliųjų žirnelių.
  6. 5. Ryžius sumaišykite su linų sėmenų "kiaušiniu" ir užklokite jais daržoves.
  7. 6. Sumaišykite kokosų pieną su druska ir kariu ir gražiai aptepkite ryžius. Pabarstykite žolelių ir uždėkite kelis pomidoro griežinėlius.
  8. 7. Kepkite iki 180 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje maždaug 20-30 minučių, kol daržovės suminkštėja.
  9. 8. Aš šį pyragą patiekiu su padažu, kurį sumaišau iš naminio veganiško majonezo (vietoje jo gali tikti ir avižų grietinėlė), pomidorų padažo, česnako, žolelių (baziliko, mairūno, raudonėlio) ir šiek tiek skysčio nuo marinuotų agurkėlių. Dar jeigu norisi galima įberti šiek tiek kario prieskonių. Skanaus!
Veganiška Tofu kiaušinienė
(1)
Raudonųjų lęšių sriuba su morkomis
(4)