Veganiški Juodojo miško keksiukai su sojų pienu, vyšnių džemu ir kokosų pienu

2021-02-24 Autorius Skanauk su Aušra

Veganiški Juodojo miško keksiukai su sojų pienu, vyšnių džemu ir kokosų pienu
Tikriausiai nemažai žmonių yra ragavę Juodo miško torto. Dar kitaip jis yra vadinamas Švarcvaldo tortu, nes yra atkeliavęs iš Vokietijos regiono tokiu pavadinimu. 

Jei ragavote šio torto, tai tikriausiai žinote, kad pagrindiniai komponentai yra šokoladinis biskvitas, vyšnios ir grietinėlė. Nuostabus derinys, kuris tiesiog negali atsibosti. Aš šį kartą nusprendžiau pagaminti ganėtina šventiškai atrodančius keksiukus, kuriuose ir yra šie ingredientai. Keksiukų tešla itin paprasta, nesaldi, bet ji nuostabi dera su vyšnių uogienės/džemo įdaru. Keksiuką idealiai papildo kokosų kremo viršūnėlė ir vyšnia (arba trešnė). Juos pasigaminti tikrai nėra sunku, neužima daug laiko, o atrodo išties dailiai ir elegantiškai. Skonis irgi puikus, šiek tiek gaivus.

Iš nurodyto ingredientų kiekio man gavosi 10 keksiukų.

Ingredientai

    Veganiškiems keksiukams:
    • pilno grūdo kvietiniai miltai: 178 gramų (1 stiklinės + 3 valgomųjų šaukštų)
    • kakava: 35 gramų (ketvirtadalio stiklinės)
    • sojų pienas: 200 gramų (1 stiklinės arba kitas augalinis pienas)
    • saulėgrąžų aliejus (rapsų): 50 gramų (trečdalio stiklinės)
    • rudas cukrus: 70 gramų (trečdalio stiklinės)
    • obuolių sidro actas: 2 arbatinių šaukštelių
    • kepimo milteliai: 0,5 arbatinio šaukštelio
    • soda: 0,5 arbatinio šaukštelio
    • druska: žiupsnelio
    Įdarui:
    • vyšnių džemas: trečdalio stiklinės
    Papuošimui:
    • per naktį atšaldytas kokosų pienas: 0,5 skardinės
    • cukraus pudra: 2,5 valgomojo šaukšto
    • juodas šokoladas: 1 valgomojo šaukšto (smulkiai sutarkuoto)

    Recepto paruošimas

  1. 1. Keksiukai: Įkaitiname orkaitę iki 180 laipsnių temperatūros. Pasiruošiame keksiukų kepimo skardą ir sudedame į ją keksiukų formeles.
  2. 2. Tada į sojų pieną įpilame obuolių sidro actą. Išmaišome ir paliekame kelioms minutėms, kol sojų pieną "sutrauks".
  3. 3. Tuomet sumaišome miltus, kakavą, cukrų, kepimo miltelius, sodą ir druską. Kakavą būtinai išsijojame, kad neliktų gumuliukų.
  4. 4. Į kitą dubenį supilame aliejų ir sojų pieną. Atsargiai viską sumaišome.
  5. 5. Supilame miltų ir kakavos mišinį. Atsargiai išmaišome.
  6. 6. Supilame tešlą į keksiukų formeles.
  7. 7. Kepame orkaitėje, kol keksiukai iškepa. Pravėsiname.
  8. 8. Keksiukų papuošimas: Pravėsusiuose keksiukuose su pirštu arba su šaukšto galu padarome nedideles skylutes.
  9. 9. Su konditeriniu maišeliu arba šaukštu įspaudžiame į keksiukus vyšnių džemą. Į vieną keksiuką įspaudžiame maždaug 0,5 arbatinio šaukštelio džemo.
  10. 10. Išimame iš šaldytuvo atšaldytą kokosų pieno skardinę (idealiausia atšaldyti per visą naktį), apverčiame aukštyn kojomis, atidarome ir nupilame atsiskyrusį kokosų vandenį.
  11. 11. Pusę kokosų kremo sudedame į stiklinį arba metalinį indą.
  12. 12. Paplakame mikseriu maždaug 30 sekundžių ir supilame cukraus pudrą. Plakame dar maždaug 30 sekundžių. Kremas privalo būti standus ir kietokas.
  13. 13. Su konditeriniu maišeliu be antgalio arba šaukštu padengiame keksiuko viršų kremu.
  14. 14. Ant viršaus užbarstome šokoladą ir uždedame po vyšnią arba trešnę. Skanaujame!
  15. 15. Rekomendacija: Daugiau keksiukų receptų rasite: Keksiukai.
Obuolių keksiukai vaikams
(14)
Šokoladiniai keksiukai su braškėmis
(3)
Cukinijų keksiukai su aguonomis
(1)