Šokoladiniai keksiukai su braškėmis

2019-06-18 Autorius Odeta Kudopčenkienė - Samčio užrašai

Šokoladiniai keksiukai su braškėmis
Iš nurodytų ingredientų kiekių man gavosi 12 vnt. keksiukų. 

Ingredientai

    • miltai: 120 gramų
    • cukrus: 120 gramų
    • sviestas: 100 gramų
    • juodas šokoladas: 100 gramų
    • kakava: 4 šaukštų
    • kiaušiniai: 4
    • kepimo milteliai: 1 šaukštelio
    • braškių uogienė: pagal skonį
    • maskarponės sūris: 250 gramų
    • cukraus pudra: 5 šaukštų
    • raudoni maistiniai dažai: kelių lašų
    • braškės: 6

    Recepto paruošimas

  1. 1. Iš pradžių įkaitiname orkaitę iki 180 laipsnių temperatūros. Pasiruošiame keksiukams kepti formeles.
  2. 2. Tuomet prikaistuvyje sviestą ištirpiname kartu su susmulkintu šokoladu. Įmaišome cukrų bei kakavą. Maišydamos masę po vieną įmaišome kiaušinus, kas kartą gerai išsukdamos.
  3. Reklama
  4. 3. Tada miltus sumaišome su kepimo milteliais bei palengva berdamos įmaišome į masę.
  5. 4. Masę supilame į keksiukų formeles (pildamos tris ketvirtadalius keksiukų formelės tūrio) bei dedame kepti į orkaitę maždaug 20-30 minučių. Patikriname mediniu pagaliuku ar jau iškepė. Atvėsiname.
  6. 5. Kai jau keksiukai atvės, peiliu viršuje gražiai išpjauname duobutes ir į jas įdedame uogienės (aš pati dėjau po nepilną šaukštelį).
  7. 6. Kremui maskarponę išplakame su cukraus pudra bei maistiniais dažais. Supilame į konditerinį maišelį su žvaidždutės antgaliu bei užspaudžiame kremo ant keksiukų viršaus. Papuošiame perpjautomis braškėmis. Lepinamės!
Šokoladiniai Helovyno keksiukai
(1)