Šokoladiniai keksiukai su grietinėlės kremu

2023-11-05 Autorius WorldRecipes.lt

Šokoladiniai keksiukai su grietinėlės kremu
Mano pirmieji keksiukai po ganėtinai ilgo laiko. Nežinau kodėl buvau apleidusi jų gamybą, bet vakar vakare labai užsinorėjau jų prie arbatos puodelio, tad pagaminau. Galiu pasakyti, kad labai patiko. Ingredientai visai paprasti, bet sukūrė itin puikų skonį. Dalinuosi receptu.

Iš nurodytų ingredientų kiekių man gavosi 12 keksiukų.

Ingredientai

    • juodojo šokolado: 300 gramų
    • sviesto: 300 gramų
    • kiaušinių: 6
    • cukraus: 200 gramų (+ šiek tiek kremui)
    • miltų: 100 gramų
    • druskos: žiupsnelio
    • grietinėlės: 200 gramų

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia šokoladą ištirpinkite ant garų vonelės.
  2. 2. Sviestą taip pat ištirpinkite ir sumaišykite su šokoladu.
  3. Reklama
  4. 3. Kiaušinius išplakite su cukrumi iki purumo.
  5. 4. Tuomet į kiaušinius suberkite persijotus miltus, šokolado masę ir viską išmaišykite.
  6. 5. Tešlą uždenkite maistine plėvele ir dėkite į šaldytuvą maždaug 2 valandoms.
  7. 6. Orkaitę įkaitinkite iki 220 laipsnių temperatūros.
  8. 7. Supilkite tešlą į keksiukų formeles ir kepkite maždaug 12-15 minučių.
  9. 8. Galite valgyti ir šiltus, bet man asmeniškai skanesni jie buvo buvo per naktį pastovėję šaldytuve (keli liko nesuvalgyti pirmą vakarą).
  10. 9. Kremui grietinėlę išplakite iki standumo su trupučiu cukraus. Įmaišykite šokolado drožlių ir konditeriniu švirkštu papuoškite keksiukus. Skanaus!
Keksiukai su sutirštintu pienu
(1)
Keksiukai "Raudonasis aksomas"
(3)
Vaniliniai keksiukai su sviestiniu kremu
(1)
Cukinijų keksiukai su aguonomis
(1)