"Samanoti" keksiukai su špinatais

2019-04-08 Autorius Odeta Kudopčenkienė - Samčio užrašai

"Samanoti" keksiukai su špinatais
Iš nurodytų ingredientų kiekių man gavosi 14 vnt. keksiukų.

Ingredientai

    • švieži špinatai: 400 gramų
    • saulėgrąžų aliejus: trijų ketvirtadalių stiklinės
    • kiaušiniai: 4
    • cukrus: trijų ketvirtadalių stiklinės
    • miltai: 2 stiklinių
    • kepimo milteliai: 2 šaukštelių
    Kremui:
    • maskarponės sūris: 400 gramų
    • grietinėlė: 100 mililitrų
    • cukraus pudra: 3 šaukštų
    • citrinos sultys: 1 šaukšto

    Recepto paruošimas

  1. 1. Iš pradžių į smulkintuvą sudedame nuplautus bei nusausintus špinatus, supilame aliejų ir sutriname iki tyrelės masės.
  2. 2. Tuomet kiaušinius išplakame su cukrumi, kol masė taps balta bei puri. Plona srovele supilame špinatų masę bei nuolatos plakame.
  3. Reklama
  4. 3. Sumaišome miltus su kepimo milteliais bei įsijojame į špinatų masę. Gerai išmaišome.
  5. 4. Tada į metalines keksiukų formeles dedame popierinius "sijonėlius" ir pripildome tris ketvirtadalius tūrio masės. Kepame iki 180 laipsnių temperatūros įkaitintoje maždaug 20 minučių arba, kol keksiukai iškeps. Atvėsiname.
  6. 5. Po to kremui sumaišome grietinėlę, maskarponės sūrį, citrinos sultis bei cukraus pudrą. Plakame, iki kol masė taps tiršta. Kremą sukrečiame į konditerinį maišelį.
  7. 6. Nuo keksiukų nupjauname viršūnėles bei sutriname iki trupinukų.
  8. 7. Ant nupjautų keksiukų viršaus spaudžiame kremą suformuodamos kepurėles ir ant viršaus užberiame žalius trupinukus. Skanaujame!
  9. 8. Pastebėjimas: Galima puošti ir uogomis, bus dar šventiškiau.
  10. 9. Rekomendacija: Daugiau keksiukų receptų rasite: Keksiukai.
Sluoksniuotos tešlos keksiukai su vištiena
(5)
"Velniški" espreso martini keksiukai
(3)
Velykiniai keksiukai su varške
(2)