1. Iš pradžių į smulkintuvą sudedame nuplautus bei nusausintus špinatus, supilame aliejų ir sutriname iki tyrelės masės.
2. Tuomet kiaušinius išplakame su cukrumi, kol masė taps balta bei puri. Plona srovele supilame špinatų masę bei nuolatos plakame.
Reklama
3. Sumaišome miltus su kepimo milteliais bei įsijojame į špinatų masę. Gerai išmaišome.
4. Tada į metalines keksiukų formeles dedame popierinius "sijonėlius" ir pripildome tris ketvirtadalius tūrio masės. Kepame iki 180 laipsnių temperatūros įkaitintoje maždaug 20 minučių arba, kol keksiukai iškeps. Atvėsiname.
5. Po to kremui sumaišome grietinėlę, maskarponės sūrį, citrinos sultis bei cukraus pudrą. Plakame, iki kol masė taps tiršta. Kremą sukrečiame į konditerinį maišelį.
6. Nuo keksiukų nupjauname viršūnėles bei sutriname iki trupinukų.
7. Ant nupjautų keksiukų viršaus spaudžiame kremą suformuodamos kepurėles ir ant viršaus užberiame žalius trupinukus. Skanaujame!
8. Pastebėjimas: Galima puošti ir uogomis, bus dar šventiškiau.
9. Rekomendacija: Daugiau keksiukų receptų rasite: Keksiukai.