Veganiški citrininiai keksiukai su šokolado gabaliukais be gliuteno

2023-06-14 Autorius WorldRecipes.lt

Veganiški citrininiai keksiukai su šokolado gabaliukais be gliuteno
Atėjus vasarai tikrai norisi ko nors lengvo ir gaivaus, kažko citrusinio, kas dar labiau sužadintų visas vasaros spalvas... Įprastai, kažkaip vis privengdavau citrininių pyragėlių, nes pas mus atvežti citrusiniai vaisiai man tikrai nekvepia natūraliu gamtos kvapu, nes pakeliavus po pasaulį jie ten kvepia kitaip. Na, bet pastaruoju metu galima atrasti ir geresnių alternatyvų (tik kainuoja brangiau), su kuriomis dabar ir gaminu.

Jeigu atvirai, kiek galiu prisiminti, šie keksiukai buvo pirmieji, ne tik veganiški, bet apskritai mano pačios pirmieji kepti citrininiai keksiukai ir net pati nustebau kai iš orkaitės ištraukiau fantastiškai kvepiančius ir tiesiog nerealaus skonio pyragiukus. Visi kas paragavo tiesiogine to žodžio prasme aikčiojo iš malonumo, tad dabar ir Jūsų eilė tai padaryti. Nieko nebelaukite ir imkitės gamybos! :)

Ingredientai

    Sausi ingredientai:
    • miltai be glitimo: 190 gramų (1,25 puodelio; aš naudojau 120g kukurūzų miltų, 40g avižų miltų, 30g. ryžių arba kitų miltų)
    • kukurūzų krakmolas: 2 valgomųjų šaukštų
    • druska: 0,5 arbatinio šaukštelio
    • soda: 0,5 arbatinio šaukštelio
    • kepimo milteliai: trijų ketvirtadalių arbatinio šaukštelio
    Skysti ingredientai:
    • sojų pienas: 1 puodelio
    • obuolių sidro actas: 1 arbatinio šaukštelio
    • aliejus: trečdalio puodelio
    • citrinos: 1 (reikės nutarkuotos žievelės ir sulčių)
    • cukrus: trijų ketvirtadalių puodelio (geriausia puse puodelio nerafinuoto cukranendrių ir ketvirtadalio puodelio baltojo cukraus)
    Papildomai: 
    • šokoladas: pagal skonį

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia sojos pieną sumaišykite su obuolių sidro actu ir palikite maždaug 10 minučių.
  2. 2. Tada dideliame inde sumaišykite visus sausus ingredientus.
  3. Reklama
  4. 3. Kitame inde sumaišykite sutirštėjusį sojos pieną, aliejų, citrinos sultis bei citrinos žievelę ir cukrų.
  5. 4. Tuomet supilame viską į vieną indą ir labai gerai išmaišome.
  6. 5. Šokoladas šiuose keksiukuose kaip ir nėra būtinas, bet jei jį mėgstate taip kaip ir aš, tai jis čia labai tinka! Su šokoladu "Vilnius" man asmeniškai skaniausiai gaunasi. Susmulkiname mažais gabaliukais ir įmaišome į tešlą.
  7. 6. Supilame į keksiukų formeles ir kepame maždaug 25 minutes, kol šiek tiek iškils, o viršus gražiai paruduos. Skanaujame!
  8. 7. Rekomendacija: Daugiau citrininių keksiukų receptų rasite: Citrininiai keksiukai.
Veganiški citrininiai keksiukai su šokolado gabaliukais be gliuteno
Obuolių keksiukai vaikams
(14)
Morkų keksiukai su maskarponės kremu
(3)