1. Pirmiausia keksiukams sausus ingredientus sumaišome kartu.
2. Tuomet pasukas arba kefyrą ir aliejų sumaišome kartu ir įmaišome į sausus produktus, maišydami supilame karštą vandenį, tada įmaišome kiaušinius.
Reklama
3. Masę pilame į keksiuko popierėlius palikdami maždaug 1 centimetrą nuo viršaus.
4. Kepame iki 180 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje maždaug 22 minutes.
5. Visiškai atvėsiname.
6. Kremas: Kiaušinių baltymus sumaišome su cukrumi.
7. Dubenį statome virš puodo su verdančiu vandeniu (kad dugnas neliestų vandens, šiltų tik nuo kylančių garų) ir lengvai maišydami šluotele šildome, kol sušils iki maždaug 60 laipsnių, arba nebesijaus cukraus kristalų.
8. Ar cukrus jau yra ištirpęs galite patikrinti truputį masės patrynę tarp pirštų.
9. Kai cukrus visiškai ištirpsta, masę nukeliame nuo garų puodo ir plakame elektriuniu plaktuvu iki kol taps puri bei šviesi ir atvės. Lengvai laikanti formą.
10. Toliau plakdami po gabaliuką metame minkštą sviestą.
11. Plakame kol kremas idealiai laikys formą ir taps vientisas.
12. Šioje stadijoje jau kremas ganėtinai tvirtas (ir skanus), kad būtų galima puošti ir juo.
13. Supilkite tirpintą, bet jokiu būdų ne šiltą šokoladą. Ir plakite, kol masė taps vienisas.
14. Paruoštu kremu dekoruokite keksiukus.
15. Rekomendacija: Daugiau keksiukų receptų rasite: Keksiukai.