Šokoladiniai Helovyno keksiukai

2024-10-15 Autorius Karolina Puodžiūtė

Šokoladiniai Helovyno keksiukai
Šie Helovyno tematikos keksiukai yra skanūs, drėgni, sodraus šokolado skonio su švelniu maskarponės ir grietinėlės kremu. Kremas gali būti dekoruotas oranžine spalva ir įvairiomis Helovyno figūrėlėmis, pavyzdžiui, raganų kepurėlėmis ar mažais voriukais. Tešla paruošiama iš kakavos, miltų, kepimo miltelių ir pasukų, o kiaušinių mišinys su ruduoju cukrumi suteikia keksiukams malonų, šiek tiek karamelinį skonį. Kepami nedideli keksiukai, kurie gali būti puiki detalė jūsų šventiniam stalui.

Patiekti su kremu, šie keksiukai tampa puikiu desertu Helovyno vakarėliui.

Redaktorės Vaidos komentaras
- svarbu pabrėžti, kad norint iškepti kuo geresnius keksiukus svarbu atkreipti dėmesį į kelis aspektus - visi ingredientai turėtų būti vienodos, kambario temperatūros. Nevalia permaišyti tešlos. Ir svarbu neperpildyti keksiukų formelių, kad tešla kepdama turėtų kur kilti neišbėgdama. 

Ingredientai

    Keksiukams:
    • Miltai: 95 g
    • Kakava: 40 g (nesaldinta, natūrali)
    • Kepimo milteliai: 3/4 arb. š.
    • Soda: 1/2 arb. š.
    • Druska: žiupsnelis
    • Kiaušiniai: 2 vnt.
    • Cukrus: 100 g
    • Rudasis cukrus: 100 g
    • Aliejus: 80 ml
    • Pasukos: 120 ml
    • Vanilės ekstraktas: 1 arb. š.
    Kremui:
    • Maskarponė: 250 g
    • Grietinėlė: 200 ml
    • Cukraus pudra: saldinti pagal skonį
    • Oranžiniai maistiniai dažai: keli lašai

    Recepto paruošimas

  1. 1. Į dubenį sudėti miltus, kakavą, kepimo miltelius, sodą ir druską. Viską gerai sumaišyti šluotele. Atidėti.
  2. 2. Kitame dubenyje sumaišyti kiaušinius, cukrų, rudąjį cukrų, aliejų ir vanilės ekstraktą. Maišyti kol pasidarys graži vientisa tešla.
  3. Reklama
  4. 3. Į miltų mišinį įpilti dalį skystos tešlos. Išmaišyti. Įpilti dalį pasukų ir vėl išmaišyti. Taip pakaitomis, vis maišant, pilti skystas tešlos dalis, kol viskas bus įmaišyta. Nepermaišyti, maišyti tik tol, kol tešla susijungs. Jeigu matosi šiek tiek sausų miltų - nieko tokio, tešla neturi būti visiškai glotni.
  5. 4. Į keksiukų kepimo formą išdėlioti popierines keksiukų formeles ir jas iki pusės užpildyti paruošta tešla. Labai svarbu nedėti per daug tešlos, nes kepant ji gali išbėgti arba viršus suskilinės.
  6. 5. Orkaitę įkaitinti iki 175 C temperatūros ir keksiukus kepti apie 18-20 min. Stebėti kepant, tikslus kepimo laikas gali skirtis priklausomai nuo orkaitės ar nuo keksiukų dydžio. Patikrinti mediniu pagaliuku, ištraukas iš keksiuko centro jis turi būti sausas.
  7. 6. Kremui dubenyje išplakti maskarponę su grietinėle ir cukraus pudra. Cukraus pudros dėti pagal tai, kiek saldžiai norisi. Kadangi patys keksiukai saldūs, kremą galima daryti gaivesnį ir mažiau saldų.
  8. 7. Bebaigiant plakti įdėti šiek tiek oranžinės spalvos maistinių dažų.
  9. 8. Iškepusius keksiukus išimti iš kepimo formos ir perkelti ant grotelių, leisti pilnai atvėsti prieš puošiant.
  10. 9. Kremą perkelti į konditerinį maišą su žvaigždutės antgaliu ir išspausti kepurėlę. Kad labiau atitiktų Helovyno temą, keksiukus galima papuošti ir cukraus masės pagamintomis raganų kepurėmis ar kitaip Helovyniškais atributais.
Obuolių keksiukai vaikams
(14)
"Velniški" espreso martini keksiukai
(3)
Bananiniai keksiukai su mėlynėmis
(4)
Vaniliniai keksiukai su mėlynėmis
(2)