Drėgni šokoladiniai keksiukai, kurie visada pavyksta!

2024-11-01 Autorius minus_trisdesimt

Drėgni šokoladiniai keksiukai, kurie visada pavyksta!
Šie drėgni ir sodrūs šokoladiniai keksiukai taps tikra stalo puošmena ir nepaliks abejingų. Šokoladas ir kakava – tai puikus derinys, suteikiantis ne tik intensyvų skonį, bet ir energijos. Šis receptas lengvai pagaminamas, todėl puikiai tinka tiek šventėms, tiek spontaniškiems saldumynų vakarėliams su draugais. Be to, šie keksiukai yra gerokai sveikesni nei pirkti parduotuvėje, nes galite kontroliuoti ingredientų kokybę ir kiekį, išvengdami pridėtinių konservantų ir dirbtinių priedų.

Galimos ingredientų alternatyvos

  • Miltai: Galite naudoti viso grūdo miltus arba be gliuteno miltus, jei norite sumažinti angliavandenių kiekį.
  • Cukrus: Vietoje baltojo cukraus galite pasirinkti kokosų cukrų arba steviją, kad keksiukai būtų šiek tiek sveikesni.
  • Pienas: Pakeiskite į augalinį pieną, pavyzdžiui, migdolų, sojos ar avižų pieną.
  • Aliejus: Naudokite kokosų arba alyvuogių aliejų, kuris suteiks šiek tiek egzotiško skonio ir papildomų sveikatai naudingų riebalų.

Patiekalo gaminimo patarimai

Norint išlaikyti keksiukų purumą ir drėgnumą, svarbu neperkepti. Tikrinkite keksiukus su mediniu pagaliuku – jei jis lieka sausas, galite išimti iš orkaitės.

Kalorijos

  • Iš viso: apie 1800 kcal
  • Viename keksiuke: apie 150 kcal

Ingredientai

    12 keksiukų:
    • Miltai: 1 stiklinė (200 ml)
    • Cukrus: 1 stiklinė
    • Kakava: pusė stiklinės
    • Kepimo milteliai: 1.5 a.š.
    • Vanilinis cukrus: 1 a.š.
    • Pienas: 1 stiklinė
    • Aliejus: 50 ml
    • Kiaušiniai: 2 vnt.
    • Druska: žiupsnelis

    Recepto paruošimas

  1. 1. Paruošimo pradžioje paimkite dubenį ir supilkite miltus, cukrų, kakavą, kepimo miltelius bei vanilinį cukrų.
  2. 2. Išmaišykite šiuos ingredientus šluotele, kad jie tolygiai pasiskirstytų.
  3. Reklama
  4. 3. Kitame inde išplakite kiaušinius su žiupsneliu druskos.
  5. 4. Plakite tol, kol masė padvigubės.
  6. 5. Plaktus kiaušinius pilkite į sausus ingredientus ir atsargiai sumaišykite.
  7. 6. Po to supilkite pieną ir aliejų, maišykite tol, kol susidarys vienalytė skysta tešla.
  8. 7. Įkaitinkite orkaitę iki 170 laipsnių.
  9. 8. Paruoštą tešlą pilkite į keksiukų formeles, užpildydami kiekvieną iki dviejų trečdalių tūrio.
  10. 9. Kepkite apie 20 minučių. Po šio laiko patikrinkite keksiukus – jei įkištas medinis pagaliukas išeina švarus, keksiukai yra paruošti.
  11. 10. Santrauka: Šie drėgni šokoladiniai keksiukai yra ne tik itin lengvai pagaminami, bet ir pasižymi intensyviu šokolado skoniu. Jie puikiai tiks bet kokiai progai ir gali būti praturtinti alternatyviais ingredientais pagal jūsų poreikius.


Drėgni šokoladiniai keksiukai, kurie visada pavyksta!
Drėgni šokoladiniai keksiukai, kurie visada pavyksta!
Drėgni šokoladiniai keksiukai, kurie visada pavyksta!
Velykiniai keksiukai su varške
(2)
Cukinijų keksiukai su aguonomis
(1)