Purūs ir minkšti varškiniai keksiukai su serbentais

2020-08-21 Autorius Ingrida - Kviečiu į virtuvę

Purūs ir minkšti varškiniai keksiukai su serbentais
Itin purūs bei minkšti keksiukai su labai malonia serbentų rūgštele. Kol tik yra ant krūmo užsilikę serbentų skubėkite juos nuskinti ir lepintis. 

Aš pati šį kartą kepiau keksiukus tiek su raudonais, tiek su juodais serbentais. 

Ingredientai

    • miltai: 300 gramų
    • kepimo milteliai: 1 arbatinio šaukštelio
    • kambario temperatūros sviestas: 200 gramų
    • cukrus: 200 gramų
    • varškė: 200 gramų
    • kiaušiniai: 4
    • gazuotas mineralinis vanduo: 100 mililitrų
    • vanilinis cukrus: 1 arbatinio šaukštelio
    • raudonieji ir juodieji serbentai: ~200 gramų
    • miltai: 1 valgomojo šaukšto (serbentų apvoliojimui)

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia kambario temperatūros sviestą išsukite su cukrumi, kol masė taps puri.
  2. 2. Tada po vieną įmuškite kiaušinius ir gerai išmaišykite.
  3. Reklama
  4. 3. Tuomet suberkite varškę ir vanilinį cukrų. Išmaišykite.
  5. 4. Supilkite mineralinį vandenį. Įsisijokite miltus su kepimo milteliais.
  6. 5. Po to serbentus nuplaukite, nusausinkite ir apvoliokite miltuose.
  7. 6. Į keksiukų formeles dėkite tešlos, berkite serbentų, ant viršaus dar uždėkite tešlos, pabarstykite serbentais.
  8. 7. Kepkite įkaitintoje orkaitėje iki 180 laipsnių temperatūros maždaug 20-25 minutes. Lepinkitės!
  9. 8. Rekomendacija: Daugiau keksiukų receptų rasite: Keksiukai.
Morkų ir cukinijų keksiukai
(4)
Purūs moliūgų keksiukai
(13)