Tobulo skonio moliūgo arba kitaip moliūginiai keksiukai. Kai tik būna moliūgų sezonas visada juos gaminu ir lepinu savo šeimą. Vaikai juos valgo tiesiog nesustodami.
1. Pirmiausia dubenyje gerai išplakame kiaušinius, aliejų, cukrų, moliūgų tyrę bei vanilę.
2. Tuomet atskirame dubenėlyje sumaišome visus likusius sausus produktus. Suberiame juos į tešlą bei gerai išmaišome.
3. Tada įkaitiname orkaitę iki 180 laipsnių temperatūros bei į 12 keksiukų formą sudedame popierinius keksiukų krepšelius. Vienodai paskirstome tešlą formelėse.
4. Po to kepame maždaug 20–22 minutes. Ar keksiukai jau iškepė, tikriname mediniu pagaliuku.
5. Iškepusius keksiukus atvėsiname ant grotelių.
6. Glajui kreminį sūrį išsukame su minkštu sviestu. Įpilame vanilės, beriame miltelinį cukrų. Po truputį pilame pieną (pradžioje vieną šaukštą, tada stebime konsistenciją ir dar pilame, jei reikia). Kremas neturi gautis labai skystas, bet ir netirštas.
7. Viską išmaišiusios, paliekame kremą maždaug 60 minučių pastovėti bei sutirštėti, tik paskui keksiukus aptepame kremu. Aš tam naudojau konditerinį maišelį. Skanaujame!