Paprasti, purūs ir skanūs vaniliniai keksiukai

2024-01-15 Autorius WorldRecipes.lt

Paprasti, purūs ir skanūs vaniliniai keksiukai
Neseniai dalinausi paprastais sutirštinto pieno keksiukais, kurie sulaukė daug Jūsų dėmesio ir prašymų pasidalinti keksiukais, kuriems nereiktų daug ingredientų. Tad nusprendžiau parodyti Jums dar vieną variantą iš savo užrašų, kurį tikrai sugebės paruošti kiekvienas. Tokie vaniliniai keksiukai yra be galo paprasti, tačiau gaunasi purūs ir labai skanūs. Nieko ilgai nelaukiam ir imamės gamybos jau dabar! 

Užsiregistravę ir prisijungę vartotojai mato mažiau reklamų

Ingredientai

    • kambario temperatūros sviestas: 110 gramų
    • kiaušiniai: 2
    • vanilinis cukrus: 1 arbatinio šaukštelio
    • druska: žiupsnelio
    • cukrus: 170 gramų
    • miltai: 125 gramų
    • kepimo milteliai: 1  arbatinio šaukštelio
    • pienas: 100 mililitrų

    Recepto paruošimas

  1. 1. Iš pradžių sviestą gerai išplakite su cukrumi ir vaniliniu cukrumi, kol masė šie tiek padidės.
  2. 2. Tuomet po vieną plakdami įmuškite kiaušinius. Viską plakite tol, kol kiaušinių, sviesto ir cukraus masė pabals bei joje neliks cukraus kruopelių.
  3. Reklama
  4. 3. Tada į plakinį persijokite miltus, sumaišytus su kepimo milteliais bei druska. Išmaišykite.
  5. 4. Į tešlą dalimis maišydamos supilkite pieną. Paskui viską gerai išmaišykite iki vientisos masės.
  6. 5. Paruoštą tešlą supilkite į keksiukų formeles bei kepkite iki 180 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje maždaug 30 minučių, kol įbedus medinį pagaliuką į keksiuko vidurį, jis liks sausas bei neapsivėlęs tešla.
  7. 6. Patiekite ir skanaukite!