Paprasti sutirštinto pieno keksiukai su kepimo milteliais

2024-01-15 Autorius WorldRecipes.lt

Paprasti sutirštinto pieno keksiukai su kepimo milteliais
Aš kepiau šiuos keksiukus jau 2 kartus, pirmą kartą visiškai pagal pateiktą receptą, o antrą - jau leidau sau paeksperimentuoti, įdėjau šokolado gabalėlių, kai kuriuos papuošiau migdolų lapeliais, arba perliniu cukrumi, mano išvada - šiems keksiukams priedai nereikalingi, jie nuostabūs tokie kokie yra.

Iš nurodyto ingredientų kiekio man gavosi 12 keksiukų.

Užsiregistravę ir prisijungę vartotojai mato mažiau reklamų

Ingredientai

    • minkštas sviestas: 120 gramų
    • miltai: 100 gramų
    • kepimo milteliai: 1 arbatinio šaukštelio
    • miltelinis cukrus: 50 gramų
    • vanilinis cukrus: žiupsnelio
    • druska: žiupsnelio
    • sutirštintas saldintas pienas: 150 gramų
    • kiaušiniai: 2 (dideli)

    Recepto paruošimas

  1. 1. Iš pradžių sviestą maždaug 2 minutes sukame su milteliniu cukrumi, vaniliniu cukrumi bei druska.
  2. 2. Tuomet supilame sutirštintą pieną ir išplakame iki purumo.
  3. Reklama
  4. 3. Tada miltus sumaišome su kepimo milteliais, išsijojame bei suberiame į sviesto ir sutirštinto pieno masę. Išmaišome.
  5. 4. Įmušame kiaušinius bei išplakame masę iki purumo.
  6. 5. Po to tešlą supilstome į keksiukų arba kekso formą, įdedame į orkaitę, įkaitintą iki 170 laipsnių temperatūros bei kepame keksiukus maždaug 20 minučių.
  7. 6. Patiekiame ir mėgaujamės!
Paprasti sutirštinto pieno keksiukai su kepimo milteliais
Keksiukai su medumi ir ramunėlėmis
(3)
Keksiukai su graikišku jogurtu ir šilauogėmis
(1)