Braškiniai keksiukai

2018-05-07 Autorius Odeta Kudopčenkienė - Samčio užrašai

Braškiniai keksiukai
Iš nurodytų ingredientų kiekių man gavosi 12 keksiukų.

Ingredientai

    Tešlai:
    • nesūdytas sviestas: 150 gramų
    • skystas medus: 100 milililitrų
    • kiaušiniai: 2
    • miltai: 150 gramų
    • kepimo milteliai: 1,5 šaukštelio
    • braškių uogienė: 150 gramų
    Kremui:
    Puošimui:

    Recepto paruošimas

  1. 1. Iš pradžių įkaitiname orkaitę iki 170 laipsnių temperatūros. Keksiukų formeles išklojame su popierinėmis keksiukų formelėmis.
  2. 2. Tuomet išlydome sviestą. Išplakame plaktuvu lydytą sviestą su medumi. Įmušame kiaušinius bei paplakusios kelias sekundes suberiame miltus, sumaišytus su kepimo milteliais, išmaišome (nepermaišome). Sudedame uogienę bei gerai išmaišome.
  3. Reklama
  4. 3. Tada šaukštu pripildome du trečdalius kiekvienos keksiukų formelės bei kepame maždaug 18–20 minučių. Atvėsiname.
  5. 4. Kremui išplakame minkštą sviestą su milteliniu cukrumi, sudedame grietinėlę bei suberiame vanilinį cukrų, vėl gerai išplakame. Kremas turi gautis grietinės tirštumo.
  6. 5. Po to į konditerinį maišelį sudedame kremą bei spaudžiame ant atvėsusių keksiukų. Puošiame šviežiomis braškėmis bei pabarstukais. Skanaujame!
Keksiukai su šokoladu
(10)
Sluoksniuotos tešlos keksiukai su vištiena
(5)
Keksiukai su gervuogėmis
(2)
Kokosiniai keksiukai
(3)