Purūs ir drėgni rikotos keksiukai su uogomis

2023-10-06 Autorius WorldRecipes.lt

Purūs ir drėgni rikotos keksiukai su uogomis
Itin skanūs, purūs ir drėgni rikotos sūrio keksiukai su uogomis. Man tai tapo vieni iš pačių skaniausių keksiukų, kuriuos esu kada kepusi.

Tokius keksiukus labai pamėgo ir mano vaikai. Mielai juos valgo ne tik namie, bet ir nešasi juos į mokyklą priešpiečiams.

Iš nurodytų ingredientų kiekių man gavosi 12 keksiukų.

Ingredientai

    • rikota: 250 gramų
    • kiaušiniai: 2
    • kukurūzų miltai: 60 gramų
    • medus: 1 valgomojo šaukšto (galite pakeisti cukrumi ar kitu saldikliu)
    • kepimo milteliai: 1 arbatinio šaukštelio
    • mėgstamos uogos: poros saujų (naudojau mėlynes)
    • avietės: papuošimui (naudojau šaldytas; nėra būtina)

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia kiaušinius išsukite su medumi.
  2. 2. Tada įmaišykite rikota sūrį.
  3. 3. Suberkite kukurūzų miltus ir kepimo miltelius. Masę gerai išmaišykite.
  4. 4. Tuomet suberkite uogas ir išmaišykite.
  5. 5. Pasiruoštą masę pilkite į keksiukų formeles.
  6. 6. Kepkite gerai įkaitintoje iki 170 laipsnių temperatūros orkaitėje maždaug 20-25 minutes. Skanaukite!
Pusryčių keksiukai su juodaisiais serbentais
(4)
Keksiukai su rabarbarais
(1)
Morkų keksiukai su maskarponės kremu
(3)
Karameliniai keksiukai
(1)
Greiti varškės keksiukai su obuoliais
(2)