Veganiški saldžiųjų bulvių keksiukai, glazūruoti šokoladu

2021-03-25 Autorius Skanauk su Aušra

Veganiški saldžiųjų bulvių keksiukai, glazūruoti šokoladu
Šie veganiški keksiukai gaunasi itin malonaus skonio ir purūs. Tuo pačiu jie yra lengvai pagaminami. Vidus būna drėgnas, skonis itin primena moliūgų keksiukus

Jie skanūs ir be šokoladinio viršaus, bet su juo atrodo prabangiau ir šventiškiau. Tiesa tokius keksiukus, jau kepiau du kartus, pirmąjį kartą dėjau mažiau miltų, o antrąjį - daugiau. Abu kartus man jie buvo labai patiko, bet pirmąjį kartą jie buvo drėgnesni, intensyvesnio skonio, o antrąjį - sausesni, bet viršus gavosi traškesnis. 

Antrąją dieną taip pat išliko skanūs ir nesukietėjo.

Šį kartą Jums pateiksiu keksiukų varianto receptą, kai miltų kiekis mažesnis, nes visgi, manau, kad jie turėtų būti drėgnesni, "sunkesni".

Užsiregistravę ir prisijungę vartotojai mato mažiau reklamų

Ingredientai

    • saldžiosios bulvės: 1 stiklinės (240 gramų)
    • balti speltos miltai: 1,25 stiklinės (140 gramų)
    • ištirpintas kokosų aliejus arba neutralaus skonio aliejus: trečdalio stiklinės (47 gramų)
    • augalinis pienas: 0,5 stiklinės (95 gramų; aš naudoju migdolų)
    • ekologiškas cukrus: trečdalio stiklinės (60 gramų)
    • linų sėmenys: 2 valgomųjų šaukštų (sumaišome su 6 valgomaisiais šaukštais vandens)
    • auksaspalvis sirupas: 2 valgomųjų šaukštų (naudoju "Dansukker")
    • cinamonas: dviejų trečdalių arbatinio šaukštelio
    • kepimo milteliai: 1,5 arbatinio šaukštelio
    • kardamonas, imbieras: žiupsnelio
    • juodas šokoladas: 100 gramų
    • įvairūs pabarstukai

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia orkaitėje iškepame nenuluptą saldžiąją bulvę (180 laipsnių temperatūroje maždaug 30-35 minutes arba kol lengvai įsibes šakute). Ją atvėsiname ir sutriname šakutės pagalba.
  2. 2. Po to įkaitiname dar kartą orkaitę iki 180 laipsnių temperatūros ir pasiruošiame 12 keksiukų formą bei popierėlius.
  3. Reklama
  4. 3. Linų sėmenis sumaišome su 6 valgomaisiais šaukštais šalto vandens. Palaikome šaldytuve maždaug 10 minučių.
  5. 4. Tada į dubenį supilame aliejų, pieną, cukrų, auksaspalvį sirupą, linų sėmenis ir sutrintą bulvę.
  6. 5. Kitame dubenyje sumaišome miltus, kepimo miltelius, cinamomą, kardamoną ir druską.
  7. 6. Tuomet per 2 kartus miltų mišinį suberiame į drėgnų ingredientų dubenį. Atsargiai išmaišome.
  8. 7. Paskirstome tešlą į keksiukų formeles.
  9. 8. Kepame orkaitėje maždaug 25 minutes.
  10. 9. Paskui ištirpiname juodąjį šokoladą. Šaukšteliu apliejame iškepusius bei pravėsusius keksiukus. Užbarstome pabarstukais. Skanaujame!
  11. 10. Patarimas: Jei norite, kad keksiukai nesukristų, neišimame jų iš karto iš orkaitės. Išjungiame kaitrą, palaikome maždaug 1-2 minutes, tuomet šiek tiek praveriame orkaitės dureles, dar palaikome kelias minutes ir paskui išimame.
  12. 11. Rekomendacija: Daugiau keksiukų receptų rasite: Keksiukai.
Keksiukai "Raudonasis aksomas"
(3)