Citrininiai keksiukai su citrininiu ir maskarponės įdarais Velykoms

2024-03-14 Autorius WorldRecipes.lt

Citrininiai keksiukai su citrininiu ir maskarponės įdarais Velykoms
Itin purūs, minkšti ir lengvi keksiukai, idealiai tinkantys šventiniam Velykų stalui. Su be galo gaivia citrinos rūgštele, nes keksiukus nusprendžiau "pagerinti" ir įdariau citrininiu kremu, angliškai vadinamu "Lemon Curd". Tikrai be galo patiko ir tikrai gaminsiu dar ateityje. Vaikai apskritai liko itin sužavėti. Tad drąsiai išmėginkite šį receptą ir Jūs. 

Iš nurodytų ingredientų kiekių man pavyko iškepti 20 keksiukų.

Ingredientai

    Keksiukams:
    • kiaušiniai: 2
    • cukrus: 200 gramų
    • sviestas: 90 gramų
    • aliejus: 2 valgomųjų šaukštų
    • grietinė: 100 mililitrų
    • miltai: 180 gramų
    • kepimo milteliai: 1 arbatinio šaukštelio
    • citrinos sultys: iš 0,5 vnt.
    • tarkuota citrinos žievelė: 1 arbatinio šaukštelio
    Maskarponės kremui:
    • maskarponės sūris: 250 gramų
    • grietinėlė: 150 mililitrų
    • citrinos sultys: šlakelio
    • cukraus pudra: 2-3 valgomųjų šaukštų
    Citrininiam kremui:
    • kiaušiniai: 3
    • citrinos: 2 didelių
    • sviestas: 120 gramų
    • cukrus: 200 gramų
    • druska: žiupsnelio

    Recepto paruošimas

  1. 1. Citrininį kremas: Užkaiskite puodą su vandeniu. Ant jo dėkite prikaistuvį (gausis garų vonelė) su sviestu. Kaitiname, kol sviestas ištirpsta.
  2. 2. Tada į dubenį berkite cukrų, druską, muškite kiaušinius, pilkite citrinos sultis ir nutarkuotą citrinos žievelę. Masę gerai išsukite.
  3. 3. Tuomet į ištirpusį sviestą supilkite kiaušinių ir cukraus masę. Kaitinkite, kol padažas taps tirštas, nuolatos maišydami, kad nepradėtų lipti prie indo sienelių.
  4. 4. Pilkite kremą į stiklainiuką ir leiskite jam atvėsti.
  5. 5. Galite šį kremą laikykite šaldytuve iki 7 dienų.
  6. 6. Kepkite keksiukus: Kiaušinius išsukite su cukrumi, kol masė pabals ir patrigubės.
  7. 7. Tada supilkite tirpintą ir jau šiek tiek pravėsusį sviestą, grietinę ir aliejų. Masę gerai išmaišykite.
  8. 8. Tuomet įsijokite miltus su kepimo milteliais. Supilkite citrinos sultis ir suberkite nutarkuotą žievelę. Tešlą išmaišykite. Ji gaunasi puri ir lengva tarsi debesėlis.
  9. 9. Orkaitę įkaitinkite iki 180 laipsnių temperatūros.
  10. 10. Keksiukų tešlą padalinkite į formeles ir dėkite kepti maždaug 20 minučių.
  11. 11. Atvėsusiems keksiukus šaukštu šiek tiek išskobkite minkštimo. Šaukšteliu dėkite pasiruošto citrinio kremo įdarui.
  12. 12. Maskarponės kremas: Maskarponę sumaišykite su cukraus pudra ir citrinos sultimis.
  13. 13. Šaltą grietinėlę išplakite iki standžių putų ir atsargiai įmaišykite į maskarponės kremą.
  14. 14. Sukrėskite kremą į konditerinį maišelį ir dekoruokite keksiukus.
  15. 15. Jei norisi dekoruokite pabarstukais arba puoškite pagal savo fantaziją ir norus. Skanaukite!
Užkandiniai keksiukai su mėsa, sūriu ir česnaku
(5)