Bananiniai keksiukai su Nutella

2024-09-10 Autorius Vaida Stonienė - Vaidos virtuvė

Bananiniai keksiukai su Nutella
Bananiniai keksiukai su Nutella – tai minkšti, kvapnūs ir saldūs keksiukai, kurie puikiai dera su šokoladiniu Nutella įdaru. Šie keksiukai gaminami iš prinokusių bananų, kurie suteikia natūralų saldumą ir drėgmę. Tešla pagaminama iš pagrindinių ingredientų: miltų, kiaušinių, sviesto, cukraus ir kepimo miltelių, į kurią įmaišomi sutrinti bananai.
Kai tešla supilstyta į keksiukų formeles, į kiekvieno vidurį dedamas šaukštelis Nutella kremo, kuris kepant švelniai susilieja su tešla. Rezultatas – purūs bananiniai keksiukai su gardžiu šokoladiniu centru. Puikus desertas ar užkandis, kuris pradžiugins tiek vaikus, tiek suaugusiuosius.

Redakcijos komentaras - papuoškite kaip jums norisi, puikiai tinka aplieti karamele ir pabarstyti riešutais. Taip pat galima papuošti papildomu nutellos sluoksniu. 

Ingredientai

    • Cukrus: 0,5 stikl.
    • Kiaušiniai: 1 vnt.
    • Sviestas: 2 valg. š. (tirpintas)
    • Aliejus: 1 valg. š. 
    • Grietinė: 0,5 stikl.
    • Bananai: 2 vnt. (nedideli)
    • Miltai: 1 stikl.
    • Kepimo milteliai: 1 arb. š.
    • Druska: žiupsnelis
    • Vanilinis cukrus: 1 arb. š.
    • Nutella: 12 arb. š.

    Recepto paruošimas

  1. 1. Dubenyje labai gerai sumaišyti cukrų, įmušti kiaušinį, supilti tirpintą sviestą, aliejų ir grietinę.
  2. 2. Bananus sutrinti šakute ir sudėti į šlapią masę. Išmaišyti.
  3. Reklama
  4. 3. Suberti miltus su kepimo milteliais, druska ir vaniliniu cukrumi. Mikserio pagalba išplakti.
  5. 4. Į keksiukų formeles dėti po šaukštą paruoštos tešlos, tuomet įdėti po šaukštelį nutellos. Ir uždėti dar šaukštą tešlos.
  6. 5. Orkaitę įkaitinti iki 180 C temperatūros ir keksiukus kepti apie 20 min, kol ištrauktas medinis pagaliukas bus švarus.
Morkų keksiukai su klevų sirupo glaistu
(3)
Keksiukai "Raudonasis aksomas"
(3)