Varškės keksiukai su razinomis arba džiovintos spanguolėmis

2020-04-07 Autorius Rasos virtuvės užrašai

Varškės keksiukai su razinomis arba džiovintos spanguolėmis
Labai paprasta pagaminti, bet labai labai skanu! Gaunasi nerealiai minkšti ir purūs varškės keksiukai. Aš šį kartą kepiau su džiovintomis spanguolėmis, tiknka čia ir riešutai, bet galima ir nieko nedėti į tešlą.

Ingredientai

    • varškė: 200 gramų
    • sviestas: 150 gramų
    • kiaušiniai: 3 (dideli)
    • cukrus: 150 gramų
    • vanilinis cukrus: 2 arbatinių šaukštelių
    • miltai: 200 gramų
    • kepimo milteliai: 1 arbatinio šaukštelio
    • razinos arba džiovintos spanguolės: 3 valgomųjų šaukštų (nėra būtina)
    • cukraus pudra (apibarstymui)

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia sviestą ištirpiname ir pravėsiname.
  2. 2. Tada į sviestą įdedame cukrų, vanilinį cukrų, varškę ir viską su mikseriu gerai išmaišome.
  3. Reklama
  4. 3. Tuomet po vieną įmušame kiaušinius, išmaišome.
  5. 4. Suberiame persijotus su kepimo milteliais miltus, ir mikseriu išmaišome.
  6. 5. Tuomet suberiame razinas (arba džiovintas spanguoles) ir lengvai mentele permaišome.
  7. 6. Keksiukų formą išklojame popierinėmis formelėmis ir sudedame tešlą, užpildome maždaug tris ketvirtadalius formelės.
  8. 7. Kepame įkaitintoje iki 180 laipsnių temperatūros orkaitėje maždaug 25-30 minučių, kol ištrauktas medinis iešmelis bus sausas, o keksiukai gražiai pageltonuos.
  9. 8. Keksiukams pravėsus, apibarstome cukraus pudra. Lepinamės!
  10. 9. Rekomendacija: Daugiau keksiukų receptų rasite: Keksiukai.
Recepto autorius Rasos virtuvės užrašai
Vaniliniai keksiukai su mėlynėmis
(2)
Keksiukai su rikotos sūriu
(17)
Keksiukai su graikišku jogurtu ir šilauogėmis
(1)