Iš nurodyto ingredientų kiekio man gavosi 12 keksiukų.
Ingredientai
Tešlai:
minkštas sviestas: 150 gramų
cukrus: 150 gramų
kiaušiniai: 3
juodas šokoladas: 200 gramų
riebi grietinė: 1 šaukšto
miltai: 120 gramų
Įdarui:
plakamoji grietinėlė: 200 mililitrų
varškė: 150 gramų
vanilės ekstraktas: 1 šaukštelio (arba cukrus su natūralia vanile)
miltelinis cukrus: ~2 šaukštų
Keksiukų papuošimui:
uogos ir mėtų lapeliai
miltelinis cukrus
Recepto paruošimas
1. Pirmiausia šokoladą ištirpinkite vandens garų vonelėje bei palikite, kad truputį atvėstų. Orkaitę įkaitinkite iki 180 laipsnių temperatūros. Tada kepimo formoje išdėliokite popierines keksiukų formeles.
2. Tuomet kiaušinių baltymus atskirkite nuo trynių. Minkštą sviestą trinkite su cukrumi bei tryniais, kol susidaro puri masė. Supilkite grietinę, lydytą šokoladą bei gerai išmaišykite.
3. Po to baltymus išplakite iki standžių putų. Į tešlą įmaišykite miltų, o paskui švelniais judesiais įmaišykite ir plaktus baltymus.
4. Tešlą iš karto sukrėskite į popierines keksiukų formeles (pripildydamos du trečdalius jų tūrio) bei dėkite kepti. Kepkite maždaug 20–25 minutes, kol keksiukai dailiai pakyla. Išimkite juos iš orkaitės bei atvėsinkite.
5. Tada grietinėlę išplakite su milteliniu cukrumi bei vanilės ekstraktu. Švelniai įmaišykite varškę. Sudėkite kremą į konditerinį maišelį didesniu antgaliu.
6. Tuomet atvėsusių keksiukų viduriukuose atsargiai išpjaukite nedidelę ertmę (galima pasinaudoti specialiu gremžtuku arba paprasčiausia taurele) bei pripildykite įdaro. Truputį jo užpurškite ir ant viršaus. Papuoškite uogomis, mėtų lapais bei pabarstykite milteliniu cukrumi. Skanaukite!
7. Pastebėjimas: Keksiukų viduriukams išimti aš naudojau plastikinį gremžtuką. Jeigu tokio neturite, galima panaudoti sausainių formelę aukštesnėmis sienelėmis arba nedidelę plonesnio stiklo taurelę.