Keksiukai su šokoladu ir apelsinų žievelėm

2019-07-31 Autorius WorldRecipes.lt

Keksiukai su šokoladu ir apelsinų žievelėm
Šie keksiukai yra su lengvu šokolado prieskoniu bei dvelkiantys apelsinu. Tikrai fantastiško skonio. Ypač kol dar šilti. Prie puodelio stiprios karštos kavos.

Ingredientai

    • kiaušiniai: 3 (dideli)
    • cukrus: 1,5 stiklinės (1 stiklinė - 250 mililitrų)
    • sviestas: 150 gramų
    • jogurtas: 150 mililitrų
    • pienas: 8 valgomųjų šaukštų
    • miltai: 2,5 stiklinės
    • kepimo milteliai: 1 arbatinio šaukštelio
    • šokoladas: 4 plytelių
    • cukruotos apelsinų žievelės: 2 arbatinių šaukštelių

    Recepto paruošimas

  1. 1. Iš pradžių kiaušinius išplakite su cukrumi, pilkite ištirpintą, pravėsusį sviestą ir išmaišykite. Pilkite jogurtą, pieną ir berkite miltus su kepimo milteliais, gerai išmaišykite.
  2. 2. Tuomet įtarkuokite šokoladą ir įdėkite apelsinų žieveles, atsargiai permaišykite. Į keksiukų formą dėkite popierines formeles ir du trečdalius pripildykite tešlos.
  3. Reklama
  4. 3. Tada kepkite iki 180 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje kol gražiai parus. Ar jau iškepę, patikrinkite mediniu pagaliuku. Lepinkitės!
  5. 4. Rekomendacija: Daugiau keksiukų receptų rasite: Keksiukai.
Keksiukai su šokoladu ir apelsinų žievelėm
Purūs ir sotūs veganiški moliūgų keksiukai su apelsinais
(2)
Morkų keksiukai su klevų sirupo glaistu
(3)
Ananasiniai keksiukai
(4)
Migdoliniai keksiukai su kremu ir avietėmis
(1)