avietės (šaldytos, šviežios, uogienė - tinka bet kokios...)
Recepto paruošimas
1. Pirmiausia kambario temperatūros sviestą išplakite su cukrumi iki baltos purios masės.
2. Tuomet plakdami vieną po kito įmuškite po kiaušinį, plakite kol sumušim visus kiaušinius.
Reklama
3. Po to įdėkite jogurtą ir dar paplakite.
4. Miltus sumaišykite su kepimo milteliais ir įsijokite į sviesto masę.
5. Berkite migdolus (galite susimalti kavamale arba blenderiu) ir viską gražiai išmaišykite. Tešla gausis puri bei gana tiršta.
6. Aš pati kepu specialiose silikono formose keksiukams, įdedu popierinį krepšelį, ir maždaug 2 šaukštus tešlos. Nereikia prikrauti per daug, nes keksiukai kepdami išsipūs, o ant viršaus dar papildomai dėsime kremo.
7. Kepame iki 190 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje maždaug 25-30 minučių, kol pyragaičiai pakyla ir gražiai pagelsta.
8. Ar keksiukai jau iškepę galite patikrinti mediniu pagaliukų, jeigu įsmeigus pagaliuką ištrauksite neaplipusį tešla, vadinasi keksiukai iškepę.
9. Kol keksiukai vėsta - pasidarykite kremą: Išsiplakite grietinėlę, įdėkite cukraus pudros, įspauskite truputį citrinos.
10. Kai jau grietinėlė išplakta tiek, kad idealiai laiko formą, įmaišykite sūrį ir dar truputį paplakite mikseriu.
11. Po to ant atvėsusių keksiukų tepkite kremą, aš pati tam naudoju konditerinį švirkštą, man paprasčiau ir gražiau, bet galite tiesiog peiliu arba šaukšteliu užtepti.
12. Ant kremo dėkite avietes arba kitas uogas, kokias turite. Lepinkitės!
13. Rekomendacija: Daugiau keksiukų receptų rasite: Keksiukai.