Pasukų keksiukai su aguonomis ir citrinos žievele

2023-08-30 Autorius WorldRecipes.lt

Pasukų keksiukai su aguonomis ir citrinos žievele
Iš nurodytų ingredientų kiekių gaunasi ~15-17 keksiukų.

Užsiregistravę ir prisijungę vartotojai mato mažiau reklamų

Ingredientai

    • kambario temperatūros sviestas: 120 gramų
    • miltai: 200 gramų
    • kepimo milteliai: 1 šaukštelio
    • druska: žiupsnelio
    • cukrus: 170 gramų
    • kiaušiniai: 2 (dideli)
    • raugintos pasukos: 120 mililitrų
    • nutarkuota citrinos žievelė: iš 1 vnt. (tik geltonoji dalis)
    • vanilinis cukrus: 1 šaukštelio
    • aguonos: 4 šaukštų

    Recepto paruošimas

  1. 1. Iš pradžių aguonas užplikome verdančiu vandeniu bei paliekame atvėsti.
  2. 2. Orkaitę įkaitiname iki 180 laipsnių temperatūros.
  3. Reklama
  4. 3. Tuomet minkštą sviestą ištriname su cukrumi bei vaniliniu cukrumi iki purumo.
  5. 4. Po vieną įmušame kiaušinius, po kiekvieno gerai išmaišydami.
  6. 5. Suberiame nutarkuotą citrinos žievelę.
  7. 6. Tada miltus sumaišome su druska bei kepimo milteliais.
  8. 7. Palaipsniui kartu su pasukomis įmaišome į tešlą. Įmaišome išbrinkusias bei gerai nusunktas aguonas.
  9. 8. Po to keksiukų formą išklojame popierinėmis formelėmis bei pripildome tešla (du trečdalius tūrio). Kepame maždaug 25-30 minučių.
  10. 9. Atvėsusius keksiukus apibarstome miltiniu cukrumi. Mėgaujamės su kavos ar arbatos puodeliu.:)
  11. 10. Rekomendacija: Daugiau keksiukų su aguonomis receptų rasite: Keksiukai su aguonomis.
Mėlynių, avižinių dribsnių ir jogurto keksiukai
(1)
Pusryčių keksiukai su juodaisiais serbentais
(4)
Morkų ir cukinijų keksiukai
(4)