Kukurūzų miltų keksiukai su aliejumi, pienu ir džemu

2024-05-12 Autorius WorldRecipes.lt

Kukurūzų miltų keksiukai su aliejumi, pienu ir džemu
Tokie keksiukai pagaminti su aliejumi, pienu ir džemu man asmeniškai labiau primena pusryčių bandeles, nei desertinius keksiukus, bet yra tikrai labai labai skanūs. 

Kol kas juos mėginau gaminti su figų džemų ir su aviečių džemu. Abu variantai buvo gardūs, bet su figų džemų patiko labiau (tiek man, tiek ir mano vaikams). :)

Beje, tokie keksiukai patys gardžiausi kol dar šilti, užtepus truputį sviesto. Bėgam gaminti!

Ingredientai

    • kukurūzų miltų: 200 gramų
    • kvietinių miltų: 140 gramų
    • cukraus: 100 gramų
    • kepimo miltelių: 1 arbatinio šaukštelio
    • druskos: 0,5 arbatinio šaukštelio
    • augalinio aliejaus: 180 mililitrų
    • kiaušinių: 2
    • pieno: 240 mililitrų
    • sviesto: 2 valgomųjų šaukštų (formos ištepimui)
    • figų džemo: 60 mililitrų (arba aviečių džemo)

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pradžioje viename dubenyje sumaišykite visus sausus ingredientus (miltus, cukrų, druską, kepimo miltelius).
  2. 2. Tada kitame inde išplakite skystus - kiaušinius, aliejų bei pieną. Įmaišykite sausą mišinį į skystą.
  3. Reklama
  4. 3. Po to kepimo formeles ištepkite sviestu.
  5. 4. Pripildykite pusę keksiuko tešlos, įdėkite po šaukštelį džemo bei tuomet vėl užpilkite ant viršaus tešlos (keksiukai truputį pakils, todėl sklidinai formelių nepripildome).
  6. 5. Paskui kepkite 180 laipsnių temperatūros orkaitėje maždaug 15 minučių (kol keksiukai gražiai pagels).
  7. 6. Truputį atvėsinkite bei išimkite. Skanaukite!
Šokoladiniai keksiukai su rikota ir uogomis
(3)