Rikotos keksiukai su persikais

2017-10-17 Autorius WorldRecipes.lt

Rikotos keksiukai su persikais
Patarimas: Šiuose rikotos keksiukuose konservuotus persikus galite pakeisti abrikosais arba šviežiais vaisiais be odelės.

Užsiregistravę ir prisijungę vartotojai mato mažiau reklamų

Ingredientai

    • rikota: 250 gramų
    • kiaušiniai: 3
    • cukrus: 150 gramų
    • sviestas: 50 gramų
    • nutarkuota citrinos žievelė: iš 0,5 citrinos
    • miltai: 200 gramų
    • kepimo milteliai: 1,5 arbatinio šaukštelio
    • konservuoti persikai: 1 nedidelės skardinės (~6 puselių)

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pradžioje rikotą ištriname su kiaušiniais bei cukrumi. Supilame kiek pravėsusį tirpintą sviestą, suberiame nutarkuotą citrinos žievelę, išmaišome. Įsijojame miltus, sumaišytus su kepimo milteliais bei gerai viską išmaišome. Tuomet persikų puseles supjaustome skiltelėmis (kiekvieną puselę - į 4-6 dalis).
  2. 2. Tada keksiukų kepimo formą išklojame popierėliais. Krauti po gerus du šaukštelius. Ant viršaus įspaudžiame po 2-3 skilteles persikų bei šauname į iki 180 laipsnių temperatūros įkaitintą orkaitę apie 30 minučių.
  3. Reklama
  4. 3. Atvėsusius galite pabarstyti cukraus pudra. Skanaus!
Keksiukai su sutirštintu pienu
(1)
Avižinių dribsnių ir morkų keksiukai
(1)
Šokoladiniai keksiukai su braškėmis
(3)