Grikių miltų keksiukai be gliuteno

2024-02-26 Autorius Su karamele

Grikių miltų keksiukai be gliuteno
Labai gardūs grikių miltų keksiukai be gliuteno. Jie tikrai smagūs, nekalti bei minkšti, taip pat su grikių prieskoniu. Visiškai idealiai tinka vaikams! Tikrai dar gaminsiu ir ateityje. Esu mėginusi juos gaminti tiek su grietine, tiek su kefyru, tiek su jogurtu - visais atvejais pavyko puikiai, tad rinkitės tai ką turite po ranka. Labai rekomenduoju! 

Iš nurodytų ingredientų kiekių gaunasi 10-12 keksiukų.

Ingredientai

    • kiaušiniai: 4
    • cukrus: 4-5 valgomųjų šaukštų
    • grikių miltai: 100 gramų
    • grietinė: 200 gramų (arba kefyras ar jogurtas)
    • lydytas sviestas: 100 gramų
    • druska: žiupsnelio
    • kepimo milteliai: 1-2 arbatinių šaukštelių

    Recepto paruošimas

  1. 1. Patarimas: Kiaušinių trynius bei baltymus galite plakti atskirai, bet man pačiai labiau patinka greitesni receptų variantai.
  2. 2. Pirmiausia išlydykite sviestą, leiskite kiek pravėsti.
  3. Reklama
  4. 3. Tada labai gerai išplakite kiaušinius su cukrumi.
  5. 4. Po truputį pilkite sviestą, dėkite grietinę (arba kefyra arba jogurtą), įberkite druskos, išmaišykite.
  6. 5. Tuomet kepimo miltelius sumaišykite su miltais bei supilkite į skystąją masę.
  7. 6. Tešla turėi gautis tokia dar drimbanti, todėl svarbu nenutirštinti (miltų tikslesnis kiekis priklausys nuo to - ar naudosite grietinę, kefyrą ar jogurtą ir kokio tirštumo).
  8. 7. Tešlą išpilstykite į paruoštas keksiukų formeles (jeigu naudosite silikonines - nieko ruošti nereikia).
  9. grikių keksiukai be gliuteno formelėse
  10. 8. Galiausiai kepkite iki 180 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje maždaug 20-25 minutes. Lepinkitės!
  11. grikių keksiukai be gliuteno orkaitėje
Keksiukai su vyšniomis
(2)