Kai tik užsinoriu kažko saldaus, žinau, kad atėjo pats laikas kepti keksiukus. O kai jie dar yra su traškia nutellos plutele - ar kas begali būti geriau? Man pačiai šie keksiukai tarp mėgiamiausių desertų užima užtvirtintas lyderio pozicijas.
1. Pirmiausia minkštą sviestą išsukame su cukrumi. Galite naudoti maišiklį - plakame maždaug 2 minutes. Plakdamos po vieną įmušame kiaušinius. Beriame vanilinį cukrų.
2. Tada miltus sumaišome su druska ir kepimo milteliais bei suberiame į masę. Maišome, kol bus vientisa masė.
Reklama
3. Tuomet į kiekvieną formelę krečiame tešlą, kad liktų 1–1,5 centimetro nuo viršaus.
4. Po to dedame po šaukštelį "Nutellos" bei dantų krapštuku išsukame "Nutellą" paviršiuje, kol visas pasidengs.
5. Kepame iki 170 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje maždaug 25-30 minučių.
6. Ar keksiukai jau iškepę, galite patikrinti įbedus medinį pagaliuką. Jei šis neapsivelia su tešla, reiškiasi keksiukai yra iškepę. Skanaujame!
7. Rekomendacija: Daugiau keksiukų receptų rasite: Keksiukai.
Irena
Tikrai labai skanūs. Būtinai kartosime ! :)
Atsakyti
Irena
Atsakyti