Avižinių dribsnių ir morkų keksiukai

2019-02-09 Autorius Jelenos maisto blogas

Avižinių dribsnių ir morkų keksiukai
Iš nurodytų ingredientų kiekių man gavosi 15 keksiukų.

Ingredientai

    • šviesūs speltos miltai: 150 gramų
    • pilno grūdo avižiniai dribsniai: 80 gramų naudoju "Dobele")
    • kepimo milteliai: 1,5 arbatinio šaukštelio
    • druska: 0,25 arbatinio šaukštelio
    • maltas muskatas: 0,25 arbatinio šaukštelio
    • maltas cinamonas: 1 arbatinio šaukštelio
    • kiaušiniai: 3 (L dydžio)
    • graikiškas jogurtas: 115 gramų
    • agavų arba klevų sirupas: 60 mililitrų
    • rudas cukrus: 60 mililitrų
    • migdolų pienas: 60 mililitrų
    • vanilės ekstraktas: 2 arbatinių šaukštelių
    • tarkuotos morkos: 110 gramų
    • razinos: 80 gramų

    Recepto paruošimas

  1. 1. Iš pradžių orkaitę įkaitinkite iki 175 laipsnių temperatūros. Avižinius dribsnius susmulkinkite iki beveik miltų. Sujunkite visus sausus ingredientus, atskirai sujunkite kiaušinius, pieną, sirupą, vanilės ekstraktą bei jogurtą. T
  2. 2. Tuomet sumaišykite visus produktus iki vientisos tešlos, berkite tarkuotas morkas bei razinas. Silikonines formeles pripildykite tešla (du trečdalius), kepkite maždaug 20 minučių (tikriname mediniu iešmeliu). Skanaujame!
  3. Reklama
  4. 3. Pastebėjimas: Tokie keksiukai yra sveikesnę keksiukų versija iš avižinių dribsnių bei morkų, beveik nesaldūs, idealiai tinka užkandžiui.
  5. 4. Rekomendacija: Daugiau keksiukų receptų rasite: Keksiukai.
Avižinių dribsnių ir morkų keksiukai
Morkų keksiukai su maskarponės kremu
(3)