Braunio keksiukai su baltuoju šokoladu

2024-03-05 Autorius WorldRecipes.lt

Braunio keksiukai su baltuoju šokoladu
Drėgni, sodrūs ir itin skanūs braunio (brownie) keksiukai su baltu šokoladu. Itin svarbu šių keksiukų neperkepti, kad viduje išliktų daug drėgmės bei neišsausėtų. Jei atvirai aš galėjau šį kartą kepti kokią 1 ar 2 minutėms trumpiau, būtų buvę gal net dar geriau, nors ir taip buvo pasakiškai skanu. Būtinai kartosiu! 

Iš nurodytų ingredientų kiekių man pavyko iškepti 9 keksiukus.

Užsiregistravę ir prisijungę vartotojai mato mažiau reklamų

Ingredientai

    • sviestas: 120 gramų
    • nesaldinta kakava: 70 gramų
    • cukrus: 90 gramų
    • kiaušiniai: 3 didelių
    • miltai: 150 gramų
    • kepimo milteliai: 0,5 arbatinio šaukštelio
    • druska: ketvirtadalio arbatinio šaukštelio
    • baltas šokoladas: 100 gramų

    Recepto paruošimas

  1. 1. Iš pradžių kiaušinius išsukite su cukrumi, druska, kol masė pabals bei patrigubės.
  2. 2. Tada sviestą ištirpinkite. Jau pravėsusį supilkite į kiaušinių ir cukraus mišinį.
  3. Reklama
  4. 3. Tuomet įsijokite miltus, kepimo miltelius bei kakavą.
  5. 4. Įmaišykite susmulkintą šokoladą.
  6. 5. Po to pilkite pasiruoštą tešlą į kepimo formeles, užpildydami maždaug du trečdalius tūrio.
  7. 6. Galiausiai kepkite gerai įkaitintoje iki 180 laipsnių temperatūros orkaitėje maždaug 15-20 minučių (priklausomai nuo keksiukų dydžio).
  8. 7. Atvėsinkite, patiekite ir skanaukite!