Labai sodrūs, kupini skonio fantastiški keksiukai. Labai rekomenduoju visiems šokolado gerbėjams, bet patina jie visiems, net ir ne itin mėgstantiems šokoladą (tokiems, kaip aš). Tai tikrų tikriausio torto "Juodojo miško" gabaliukas - tik keksiuko pavidale. Tiesiog privalote išmėginti!
Iš nurodytų ingredientų kiekių man pavyko iškepti 14 nedidelių keksiukų.
Ingredientai
Keksiukams:
kiaušiniai: 3
kambario temperatūros sviestas: 100 gramų
cukrus: 140 gramų
vanilinis cukrus: 1 arbatinio šaukštelio
druska: žiupsnio
pienas: 100 mililitrų
kakava: 2 valgomųjų šaukštų
neutralaus skonio aliejus: 2 valgomųjų šaukštų
miltai: 180 gramų
kepimo milteliai: 1 arbatinio šaukštelio
vyšnios: ~20 (į keksiuko vidų įdedame po 1 ar po 2)
Kremui:
maskarponės sūris: 250 gramų
grietinėlė: 200 mililitrų
cukraus pudra: 3 valgomųjų šaukštų
citrinos sultys: šlakelio
Papuošimui:
vyšnios
šokolado drožlės
Recepto paruošimas
1. Pirmiausia kakavą sumaišykite su aliejumi ir atidėkite į šalį. Šį patarimą pamačiau per vieną kulinarinę laidą. Šitaip kakava įgauna dar ryškesnę spalvą, geriau atsiskleidžia jos skonio savybės ir geriau įsimaišo į tešlą.
2. Tada kambario temperatūros sviestą išsukite su cukrumi, kol masė taps puri.
Reklama
3. Po vieną įmuškite kiaušinius kas kartą gerai išmaišydami.
Aušra
Atsakyti