Keksiukai "Juodasis miškas" su maskarponės sūrio ir grietinėlės kremu

2023-05-07 Autorius Kviečiu į virtuvę

Keksiukai "Juodasis miškas" su maskarponės sūrio ir grietinėlės kremu
Labai sodrūs, kupini skonio fantastiški keksiukai. Labai rekomenduoju visiems šokolado gerbėjams, bet patina jie visiems, net ir ne itin mėgstantiems šokoladą (tokiems, kaip aš). Tai tikrų tikriausio torto "Juodojo miško" gabaliukas - tik keksiuko pavidale. Tiesiog privalote išmėginti! 

Iš nurodytų ingredientų kiekių man pavyko iškepti 14 nedidelių keksiukų.

Užsiregistravę ir prisijungę vartotojai mato mažiau reklamų

Ingredientai

    Keksiukams:
    • kiaušiniai: 3
    • kambario temperatūros sviestas: 100 gramų
    • cukrus: 140 gramų
    • vanilinis cukrus: 1 arbatinio šaukštelio
    • druska: žiupsnio
    • pienas: 100 mililitrų
    • kakava: 2 valgomųjų šaukštų
    • neutralaus skonio aliejus: 2 valgomųjų šaukštų 
    • miltai: 180 gramų
    • kepimo milteliai: 1 arbatinio šaukštelio
    • vyšnios: ~20 (į keksiuko vidų įdedame po 1 ar po 2)
    Kremui:
    • maskarponės sūris: 250 gramų
    • grietinėlė: 200 mililitrų
    • cukraus pudra: 3 valgomųjų šaukštų
    • citrinos sultys: šlakelio
    Papuošimui:
    • vyšnios
    • šokolado drožlės

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia kakavą sumaišykite su aliejumi ir atidėkite į šalį. Šį patarimą pamačiau per vieną kulinarinę laidą. Šitaip kakava įgauna dar ryškesnę spalvą, geriau atsiskleidžia jos skonio savybės ir geriau įsimaišo į tešlą.
  2. 2. Tada kambario temperatūros sviestą išsukite su cukrumi, kol masė taps puri.
  3. Reklama
  4. 3. Po vieną įmuškite kiaušinius kas kartą gerai išmaišydami.
  5. 4. Suberkite druską, vanilinį cukrų, supilkite aliejaus-kakavos masę ir pieną. Išmaišykite.
  6. 5. Įsijokite miltus su kepimo milteliais.
  7. 6. Po gerą šaukštą masės dėkite į keksiukų formeles. Įspauskite į vidų po 1 arba 2 vyšnias.
  8. 7. Kepkite iki 180 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje maždaug 20 minučių.
  9. 8. Keksiukus atvėsinkite.
  10. 9. Kremas: Maskarponės sūrį sumaišykite su cukraus pudra ir citrinos sultimis.
  11. 10. Šaltą grietinėlę išplakite iki standžių putų. Įmaišykite į maskarponės masę.
  12. 11. Kremą dėkite į konditerinį maišelį ir dekoruokite keksiukus.
  13. 12. Ant viršaus dėkite po vyšnią ir pabarstykite šokolado drožlėmis. Aš pati šokoladą tarkavau daržovių skustuku tiesiai ant keksiukų. Skanaus!
  14. 13. Rekomendacija: Daugiau keksiukų receptų rasite: Keksiukai.
Keksiukai "Juodasis miškas" su maskarponės sūrio ir grietinėlės kremu

Aušra

Tobuli prie kavos puodelio. Ačiū už receptą!
Atsakyti
Keksiukai "Raudonasis aksomas"
(3)
Pusryčių keksiukai su juodaisiais serbentais
(4)
Ananasiniai keksiukai
(4)