Moliūgų tyrė – tai sveikas ir universalus ingredientas, gaminamas iš orkaitėje iškeptų ir trintų moliūgų. Šią tyrę galima naudoti desertams, sriuboms, kepiniams ar garnyrams ruošti. Taip pat blyneliuose, kūdikių maiste ir kituose patiekaluose, kuriems reikia švelnios tekstūros ir natūralaus saldumo. Moliūgų tyrė yra natūraliai saldi, mažai kaloringa ir turi daug naudingų maistinių medžiagų. Moliūgų tyrė yra puikus skaidulų ir vitamino A šaltinis. Moliūgų tyrę galima gaminti iš įvairių rūšių moliūgų, tačiau skaniausiai pavyksta iš sviestinio moliūgo.
Redaktorės Vaidos komentaras - šaltuoju metų laiku visuomet stengiuosi turėti moliūgų tyrės šaldytuve. Ji puikus priedas kepant blynus ar vaflius, suteikia natūralaus saldumo ir gražią spalvą. Taip pat iš moliūgų tyrės galima iškepti nuostabiai skanią moliūgų duoną. Galima gardinti ir košes mažiesiems valgytojams. Esu bandžiusi netgi pasigaminti populiąriąją "Pumpkin spice latte". Viskas buvo taip gardu, o moliūgų skonio net nesijaučia, tik jo suteikiamas saldumas.
Sutrintą moliūgų tyrę rekomenduojama laikyti šaldytuve ir suvartoti per kelias dienas. Galima ir užšaldyti, o kai būsite pasiruošę naudoti, tiesiog atšildykite ją šaldytuve arba kambario temperatūroje. Atšildyta tyrė gali būti naudojama įprastai kaip ir šviežiai pagaminta.