Kaip pasigaminti moliūgų tyrę?

2017-10-27 Autorius WorldRecipes.lt

Kaip pasigaminti moliūgų tyrę?
Moliūgų tyrė – tai sveikas ir universalus ingredientas, gaminamas iš orkaitėje iškeptų ir trintų moliūgų. Šią tyrę galima naudoti desertams, sriuboms, kepiniams ar garnyrams ruošti. Taip pat blyneliuose, kūdikių maiste ir kituose patiekaluose, kuriems reikia švelnios tekstūros ir natūralaus saldumo. Moliūgų tyrė yra natūraliai saldi, mažai kaloringa ir turi daug naudingų maistinių medžiagų. Moliūgų tyrė yra puikus skaidulų ir vitamino A šaltinis. Moliūgų tyrę galima gaminti iš įvairių rūšių moliūgų, tačiau skaniausiai pavyksta iš sviestinio moliūgo.

Redaktorės Vaidos komentaras - šaltuoju metų laiku visuomet stengiuosi turėti moliūgų tyrės šaldytuve. Ji puikus priedas kepant blynus ar vaflius, suteikia natūralaus saldumo ir gražią spalvą. Taip pat iš moliūgų tyrės galima iškepti nuostabiai skanią moliūgų duoną. Galima gardinti ir košes mažiesiems valgytojams. Esu bandžiusi netgi pasigaminti populiąriąją "Pumpkin spice latte".  Viskas buvo taip gardu, o moliūgų skonio net nesijaučia, tik jo suteikiamas saldumas. 

Sutrintą moliūgų tyrę rekomenduojama laikyti šaldytuve ir suvartoti per kelias dienas. Galima ir užšaldyti, o kai būsite pasiruošę naudoti, tiesiog atšildykite ją šaldytuve arba kambario temperatūroje. Atšildyta tyrė gali būti naudojama įprastai kaip ir šviežiai pagaminta. 

Ingredientai

    • saldus moliūgas (vidus - oranžinės spalvos)
    Taip pat prireiks:
    • orkaitė

    Recepto paruošimas

  1. 1. Moliūgą supjaustyti nedideliais gabalais ar griežinėliais. Moliūgo žievę galima palikti. Ji lengvai nusilups moliūgui iškepus. Taip pat galima kepti ir per pusę perpjautą moliūgą, tuomet tereikia išimti sėklas.
  2. moliūgas supjaustytas kubeliais
  3. 2. Sudėti moliūgą į kepimo popieriumi išklotą kepimo skardą ir kepti maždaug 60 minučių iki 200 C temperatūros įkaitintoje orkaitėje. Tikslus kepimo laikas priklauso nuo gabalėlių dydžio.
  4. 3. Iškepusį moliūgą išimti iš orkaitės, leisti 5 min atvėsti (tiek, kad jau nebūtų karšta paimti į rankas).
  5. 4. Moliūgą nulupti, supjaustyti gabalėliais (jeigu buvo keptas pjautas per pusę) ir sudėti į maisto smulkintuvą. Trinti iki kol gausis piurė.
  6. 5. Jei moliūgų masė labai vandeninga, sukrečiame ją į sietelį bei pakabiname virš dubens valandai arba dviems, kad vanduo nuvarvėtų.
Karšti kepti sušiai
(45)
Orkaitėje keptas kalafioras gabaliukais, su Buffalo padažu
(6)