Naminiai sušiai - sushi | Receptas

2021-03-16 Autorius Edita - Oditėlės blogas

Naminiai sušiai - sushi | Receptas
Nors naminių sušių gamyba užima gana daug laiko, bet pasigaminti juos tikrai verta. Taip pat tai gali būti nuostabi pramoga šeimos arba draugų vakarėliui, kai kiekvienas susisuka savo mėgstamos skonio ritinėlį. 

Skanių sušių pagrindas man asmeniškai yra ryžiai (ne įdaras), jie privalo būti gerai išvirę bei pagardinti. Taip pat, labai gerą skonį priduoda Philadelphia sūris. Ką gi, einam gaminti ir lepintis. ;)

Ingredientai

    • ryžiai sušiams: 200 gramų
    • ryžių actas: 4 valgomųjų šaukštų
    • druska: 2 arbatinių šaukštelių
    • cukrus: 2 valgomųjų šaukštų
    • jūros dumblių lapai Nori: 4-5
    • marinuotas imbieras
    • wasabi krienai
    • sojos padažas
    Galima įdarai (pasirinktinai):

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia išverdame suši ryžius pagal instrukcijas nurodytas ant pakuotės.
  2. 2. Į prikaistuvį supilame actą, druską, cukrų ir kaitiname, kol druska bei cukrus ištirpsta.
  3. 3. Atvėsiname ir supilame į karštus ryžius, atsargiai išmaišome bei leidžiame ryžiams atvėsti iki kambario temperatūros.
  4. 4. Tada ant bambukinio kilimėlio dedame grublėta puse į viršų jūros dumblių lakštą, ant jo paskleidžiame vieną saują ryžių ir pirštų galais juos tolygiai paskirstome, palikdami maždaug 2 centimetrų neuždengtą juostelę.
  5. 5. Per vidurį išdėliojame juostelėmis išvardintus ingredientus ir bambukiniu kilimėliu suvyniojame į standų ritinėlį. Neuždengtą juostelę sušlapiname vandeniu ir pabaigiamte sukti ritinėlį.
  6. 6. Aštrų peilį suvilgome vandeniu, kad neliptų ryžiai ir supjaustome į 6-8 dalis, maždaug 2 centimetrų storio gabaliukus.
  7. 7. Sušius išdėliojame lėkštėje. Šalia patiekiame imbierą, wasabi krienų ir į indelį įpilame sojos padažo. Ant sušio gabaliuko uždedame wasabi krienų, merkiame į sojos padažą ir skanaujame.
  8. naminiai sušiai - sushi - suši
  9. 8. Rekomenduojama užkąsti marinuotu imbieru prieš pradedant ragauti kito skonio sušį.
  10. 9. Pastebėjimas: Jūros dumblių lapus aš perpjoviau perpus, tad jie gavosi mažesni.
  11. 10. Pastebėjimas: YouTube radau labai gerą ir panašų receptą, kurio dar nespėjau išmėginti, bet būtinai pamėginsiu. Jeigu ir Jums būtų įdomu, tai prisegiau video savo įrašo pabaigoje.


Povilas

Neturiu tiek daug receptų, bet manau, kad bus skanu. :) ♡
Atsakyti

Juste

Kodėl tiek daug druskos??? Supyliau paruoštą actą (tiesą sakant, druska net ne visa ištirpo kaitinant) ir tik tada susivokiau, nes kituose receptuose minimi žiupsneliai. O čia 2 arbatiniai šaukšteliai 200 gr ryžių! Gerai, kad šovė mintis paragauti ryžius prieš leidžiant pastovėti, teko skubiai gelbėti situaciją!
Atsakyti

Audronė

Dedu du šaukštus ryžių acto, pusė valgomo šaukšto cukraus ir pusė arbatinio šaukštelio druskos, gaunasi idealiai.
Atsakyti