Garfildo lazanija su malta mėsa, konservuotais pomidorais ir sūrio padažu

2024-05-04 Autorius WorldRecipes.lt

Garfildo lazanija su malta mėsa, konservuotais pomidorais ir sūrio padažu
Garfildo lazanija – tai klasikinė, sotumu ir skoniu turtinga lazanija, įkvėpta garsiojo katino meilės šiam patiekalui. Ši lazanija gaminama su sluoksniais sultingos maltos mėsos, pagardintos aromatingais prieskoniais ir konservuotais pomidorais, kurie suteikia patiekalui sodraus skonio ir lengvos rūgštelės. Sūrio padažas, tirpstantis kiekviename sluoksnyje, sukuria kreminį ir prabangų užbaigimą.
Kepama iki tobulumo, kai viršus pasidengia auksine, traškia sūrio plutele, ši lazanija yra tikras komforto maistas, puikiai tinkantis sočiai šeimos vakarienei. 

Autorės komentaras - mūsų šeimai tai pati skaniausia lazanija su malta mėsa ir sūrio padažu.
Beje, pats svarbiausias momentas gaminant šią lazaniją namuose yra išlaukti kol ji tikrai pakankamai atvės bei sūrio padažas sutirštės, jog būtų galima pjaustyti ir lazanija išlaikytų savo formą. Bet prisipažinsiu, pas mus taip labai retai nutinka ir lazanija tiesiog pradingsta.

Ingredientai

    • Nevirti lazanijos lakštai: 10-12
    Mėsos padažui:
    • Malta mėsa: 500 g
    • Svogūnai: 1 vnt. (didelio,supjaustyto nedideliais kubeliais)
    • Konservuoti smulkinti pomidorai be odelės: 1 skardinės (400 gramų)
    • Pomidorų tyrė: 2 valg. š.
    • Jautienos sultinys: 1 kubelio (jei neturite, galite įdėti tiesiog daugiau prieskonių)
    • Prieskoniai: 1,5 arb. š. (bazilikas, raudonėlis)
    • Druska: 1 arb. š.
    • Juodieji pipirai: 0,5 arb. š.
    • Paprikos milteliai: ketvirtadalio arbatinio šaukštelio
    Sūrio padažui:
    • Sviestas: 2 valg. š.
    • Miltai: 3 valg. š.
    • Druska: ~1 arb. š. (neskubėti jos daug berti, kiek labai priklauso nuo turimo sūrio sūrumo)
    • Pipirai: 1/4 arb. š.
    • Muskato riešutas: 1/4 arb. š.
    • Pienas: 2 puodeliai
    • Tarkuotas mocarelos sūris: 1,25 puodelio

    Recepto paruošimas

  1. 1. Iš pradžių sausoje keptuvėje pakepiname susmulkintą svogūną bei maltą mėsą, kol mėsa paruduos.
  2. 2. Dedame likusius mėsos padažui skirtus ingredientus bei troškiname ant nedidelės kaitros maždaug 20 minučių, arba kol padažas pakankamai sutirštės. Jeigu pomidorai nėra itin sultingi, troškinti užteks ir 15 minučių.
  3. Reklama
  4. 3. Per tą laiką, nedideliame puode ištirpiname sviestą bei jame pakepiname miltus. Maišydami po truputį supilame pieną į sviesto-miltų mišinį. Nuolatos maišydami užviriname. Užvirus paverdame dar apie minutę.
  5. 4. Nukeliame nuo ugnies, sudedame tris ketvirtadalius tarkuoto sūrio bei gerai išmaišome.
  6. 5. Kai jau sūris išsilydo, dedame sūrio padažui skirtus prieskonius bei būtinai ragaujame (stengiamės nenusideginti).
  7. 6. Po to kepimo formoje sluoksniuojame: pirmiausia dedame lazanijos lakštus (jeigu reikia, perlaužiame), tuomet pilame trečdalį mėsos padažo, atsargiai ant viršaus paskirstome ketvirtadalį sūrio padažo. Aš šitaip kartojau 3 kartus. Paskui uždėjusi ketvirtą lazanijos lakštų sluoksnį, ant viršaus dar supyliau likusį sūrio padažą.
  8. 7. Apibarstome lazaniją atidėtu sūriu.
  9. 8. Kepame iš anksto įkaitintoje iki 200 laipsnių temperatūros orkaitėje maždaug 40 minučių.
  10. 9. Prieš skanaudami, leidžiame pravėsti mažiausiai 30 minučių. Skanaujame!

Irena

Labai skani lazanija. Būtinai kartosiu pagal šį receptą. :)
Atsakyti
Naminiai tacos su faršu, pupelėmis ir gvakamole
(1)