Maltos mėsos kotletai su šonine ir džiūvėsėliais, kepti orkaitėje

2024-03-06 Autorius Justyna - Baltoje lėkštėje

Maltos mėsos kotletai su šonine ir džiūvėsėliais, kepti orkaitėje
Tokie maltos mėsos kotletai su šonine ir džiūvėsėliais, iškepti orkaitėje - tai paprastai bei greitai pagaminami pietūs arba vakarienė. Visiškai paprasti ingredientai ir nedaug darbo, o rezultatas labai geras. Jau esu minėjusi, kad mėgstu patiekalus, kuriuos "už mane" ruošia orkaitė, nes reikia tik sulaukti galutinio rezultato, pradžioje įdėjus šiek tiek darbo. Būtinai pamėginkite ir Jūs šitaip pasigaminti! ;)

Norint "aštresnio" varianto su daugiau cinkelio, maltą mėsą galite apsukti rūkyta šonine; taip pat į kotleto vidų galite įdėti džiovintų slyvų, abrikosų arba tiesiog sūrio su žolelėmis.

Ingredientai

    • malta mėsa: 500 gramų
    • kiaušiniai: 1
    • česnakas: 1 skiltelės
    • druska
    • pipirai (arba maltos mėsos prieskoniai)
    • pienas: 100 mililitrų
    • batonas: 2 riekelių
    • labai plonai supjaustyta šoninė: 200 gramų
    • džiūvėsėliai

    Recepto paruošimas

  1. 1. Iš pradžių maltą mėsą sumaišykite su kiaušiniu, išmirkytu piene batonu bei prieskoniais.
  2. 2. Tada drėgnomis rankomis formuokite kotletus, juos apvoliokite džiūvėsėliuose bei apsukite šonine, sujunkite mediniu pagaliuku.
  3. Reklama
  4. 3. Tuomet sudėkite ant folija išklotos kepimo skardos bei kepkite iki 200 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje maždaug 45 minutes.
  5. 4. Labai gardu patiekti su virtomis bulvėmis ir šviežių daržovių salotomis. Skanaus!
Maltos mėsos kotletai su šonine ir džiūvėsėliais, kepti orkaitėje
Maltos mėsos kotletai su šonine ir džiūvėsėliais, kepti orkaitėje
Keto lasagne - lazanija iš cukinijų ir maltos jautienos be glitimo
(4)
"Karbanatky" - čekiški kotletai
(5)