Rusiški beliašai su kiauliena (tešla su pienu)

2023-10-08 Autorius WorldRecipes.lt

Rusiški beliašai su kiauliena (tešla su pienu)
Mano vienas mėgstamiausių nostalgiškų patiekalų yra beliašai su mėsa. Šis patiekalas puikiai tinka didelei šeimai - jis sotus ir skanus - ko daugiau galima norėti? Gaminant viską pačiai prireiks šiek tiek laiko ir kantrybės, bet skonis tikrai bus nuostabus. Žinoma, visuomet galite naudoti jau paruoštą tešlą ir maltą mėsą. Norėdami pasigaminti beliašų su mėsa galite maišyti kiaulieną su veršiena ar jautiena.

Ingredientai

    • miltų: 3 - 3,5 puodelių
    • kiaušinių: 1 vieneto
    • cukraus: 1 valgomojo šaukšto
    • augalinio aliejaus: 3 šaukštų
    • sausų mielių: 1 valgomojo šaukšto
    • pieno: 1 stiklinės
    • maltos kiaulienos: 400 gramų
    • svogūnų: 2 vienetų
    • druskos, pipirų: pagal skonį

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausiai pasigaminame tešlą - dubenyje sumaišome cukrų, druską, kiaušinį, supilame šiltą pieną, mieles bei aliejų, suberiame miltus.
  2. 2. Gerai išminkome tešlą ir leidžiame jai pakilti tamsioje vietoje.
  3. Reklama
  4. 3. Sumalame pasirinktą mėsą arba renkamės jau paruoštą faršą, kurį gardiname druska, pipirais ir susmulkintu svogūnu.
  5. 4. Pakilusią tešlą pabarstome miltais ir gerai išminkome, kol tešla nebekimba prie rankų.
  6. 5. Paruoštą tešlą padaliname į kelias dalis, iškočiojame apskritimus. Dedame faršą apskritimo viduryje ir apspaudžiame kraštus. Viršuje lieka nedidelė skylutė.
  7. 6. Tuomet į gilią keptuvę supilame aliejų, jam įkaitus dedame kepti beliašus pirmiausia apvertus skylutėmis žemyn.
  8. 7. Po kelių minučių apverčiame. Kepame kiekvieną beliašą apie 5 - 7 minutes, vis apverčiant.
  9. 8. Prieš patiekiant beliašus leidžiame jiems atvėsti. Skanaus!
Gabale kepta sprandinė
(17)
WOK ryžių makaronai su kiauliena
(2)