Gabale kepta sprandinė

2020-04-16 Autorius WorldRecipes.lt

Gabale kepta sprandinė
Kartais labai gerai mokėti iškepti didelį mėsos gabalą. Ir ne tik todėl, kad tokie kepsniai atrodo įspūdingai. Teisingai iškepus mėsos gabalą ji visada bus nepaprastai skani, minkšta, sultinga, o be to taip yra lengviau paruošti maisto dideliam valgytojų būriui ir neužsistovėti prie viryklės.

Gabale iškeptą mėsą galite pjaustyti į kepsnius ir valgyti karštą arba atvėsinti ir naudoti sumuštiniams, picoms, salotoms, makaronų ar kitiems patiekalams.

Aš pati kepiau kiaulienos sprandinę ir rinkausi ne itin didelį gabalą (1 kilogramo), nes valgytojų buvo tik trys. Visiems užteko ir dar šiek tiek liko kito ryto sumuštinukams.

Užsiregistravę ir prisijungę vartotojai mato mažiau reklamų

Ingredientai

    • kiaulienos sprandinė: 1 kilogramo
    • mėgstami mėsai tinkantys prieskoniai: 1,5 valgomojo šaukšto (šį kartą dėjau Santa Maria mišinį)
    • alyvuogių aliejus: 2 valgomųjų šaukštų
    • garstyčios: 1 arbatinio šaukštelio
    • citrinos sultys: iš 1 vieneto
    • česnakas: 3 skiltelių
    • sojos padažas: 2 valgomųjų šaukštų
    • trintos spanguolės su cukrumi: 2 valgomųjų šaukštų
    • druska: poros žiupsnių
    • cukrus: žiupsnio
    • šviežiai grūsti pipirai

    Recepto paruošimas

  1. 1. Mėsą nuplaukite, nusausinkite, įpjaukite negiliai skersom ir išilgom įpjovom iš abiejų pusių.
  2. 2. Iš visų ingredientų padarykite marinatą, juo užpilkite mėsą, stipriai patrinkite, paslėkite ir dėkite į šaldytuvą nakčiai.
  3. mėsos gabalas marinate
    Reklama
  4. 3. Kepti mėsą dėkite į kepimo maišą, į jį supilkite ir nusistovėjusio marinato likučius, orkaitę įkaitinkite iki 130 laipsnių temperatūros ir kepkite mėsą maždaug valandą, tada temperatūrą pakelkite iki 200 laipsnių temperatūros ir kepkite dar pusę valandos.
  5. mėsos gabalas marinate
  6. 4. Mėsai beveik iškepus, praplėškite maišą ir įjunkite grilio su ventiliatoriumi funkciją, kad mėsa gražiai apskrustų.
  7. 5. Išėmus mėsą iš orkaitės svarbu leisti pastovėti bent 10 minučių, nes kitaip vos prapjovus išbėgs visos sultys ir tada mėsa bus sausesnė.
  8. iškepta kiauliena
  9. 6. Pailsėjusią mėsą, pjaustykite ir tiekite su norimais priedais.
  10. patiekta kiauliena
  11. 7. Rekomendacija: Daugiau receptų sprandinės rasite: Sprandinės patiekalai.
Gabale kepta sprandinė
Aštrūs baklažanai su kiauliena
(1)
Kiaulienos kukuliai su daržovėmis slyvų padaže
(1)
Dešrelės tešloje
(2)