Šis fantastiškas kiaulienos kepsnys man kelia labai daug skanių prisiminimų. Buvau šį receptą kiek pamiršusi, bet dabar tikrai dažniau su šeima kartosim šį patiekalą. Vakar po vakarienės sėdėjom sotūs ir labai laimingi, tą šiandien rekomenduoju padaryti ir Jums. 😃
Beje, noriu įspėti, kad tai nėra visiškai tikras Gildijos kepsnys (jis turėtų būti gaminamas iš jautienos, o aš gaminu iš kiaulienos), čia yra šiek tiek mano improvizacijos ir pagerinimo, kad tikrai patiktų mūsų šeimai. Tiems kas nori pasigaminti legendinį jautienos kepsnį "Gildija", aprašiau receptą čia. :)
1. Iš pradžių grybus pamirkykite maždaug 1-2 valandas piene.
2. Po to užpilkite vandeniu, įdėkite druskos bei virkite maždaug pusvalandį.
Reklama
3. Bulves išvirkite bei sugrūskite įdėjusios šiek tiek sviesto.
4. Tuomet morkas sutarkuokite, svogūną susmulkinkite bei kartu pakepinkite keptuvėje.
5. Tada kiaulienos nugarinę išmuškite, įtrinkite prieskoniais, pavoliokite džiuvėsėliuose, paskui kiaušinių plakinyje bei kepkite įkaitintoje keptuvėje po maždaug 4 minutes iš kiekvienos pusės.
6. Kepsnius sudėkite į kepimo skardą, aptepkite majonezu, užklokite keptomis morkomis bei svogūnais, dėkite baravykų ir uždenkite paruošta bulvių koše.
7. Apibarstykite susmulkintais krapais.
8. Galiausiai dėkite į įkaitintą iki 180 laipsnių temperatūros orkaitę bei kepkite maždaug 20 minučių.
9. Patiekite su mėgstamu garnyru ir mėgaukitės!
no
gildijos kepsnys yra gaminamas jautienos išpjovos, jei ką...
Atsakyti
no
Atsakyti