Veganiška mityba: Kuo pakeisti kiaušinius?

2020-09-03 Autorius WorldRecipes.lt

Veganiška mityba: Kuo pakeisti kiaušinius?
Kuo galima pakeisti kiaušinius įvairiuose kepiniuose arba kituose mums įprastuose patiekaluose yra vienas pačių dažniausių klausimų, kuriuos užduoda pradedantieji veganai, kai ima keisti savo mitybą. 

Tiesą pasakius pasirinkimas kuo galima pakeisti kiaušinius yra itin platus, galite išgauti ir kiaušinių skonį, ir konsistenciją, net ir kiaušinių baltymus galite pakeisti!

Pirmiausia norėjau pasidalinti lentele, kurią matote aukščiau. Toje lentelėje yra nurodyti pakaitalai, dažniausiai naudojami kepiniams, aprašyta angliškai, o aš žemiau pateiksiu viską lietuviškai. :)

Užsiregistravę ir prisijungę vartotojai mato mažiau reklamų

Ingredientai

    • veganiški kiaušiniai

    Recepto paruošimas

  1. 1. Kepiniams: Chia sėklos bei linų sėmenys yra patys populiariausi kepiniuose, aš pati juos bandžiau naudoti ir kaip kiaušinio plakinį apvoliojant kepsnelius, tikrai veikia idealiai. :)
  2. 2. Agar agar maišyti privalu su karštu vandeniu, šitaip jis daug geriau ištirps bei sutirštės.
  3. Reklama
  4. 3. Bananai, obuolių padažas bei riešutų sviestas idealiai tiks ir pagardins saldžius kepinius. Taip pat, saldiems kepiniams tinka visi šie kiaušinių pakaitalai.
  5. 4. Taip pat, įvairiose parduotuvėse, jau galite įsigyti ir kiaušinių pakaitalų miltelių.
  6. 5. Kiaušinio plakinys prieš apvoliojant kepsnelius arba daržoves džiūvesėliuose: Riebus kokosų pienas su šlakeliu citrinų sulčių.
  7. 6. Taip pat sojų pienas su šlakeliu citrinų sulčių arba obuolių sidro acto.
  8. 7. Linų sėmenų arba chia kiaušinis.
  9. 8. Kiaušinio baltymams: Aquafaba - skystis nuo konservuotų avinžirnių.
  10. 9. Vieną kiaušinio baltymą atstoja du šaukštai šio skysčio.
  11. 10. Jis išsiplaks taip pat standžiai, net ir morengus arba macaroons galėsite lengvai iškepti. Taip pat su juo galite gaminti ir kremus keksiukams arba tortams.
  12. 11. Kiaušinienė: Silken Tofu (švelnus, minkštas tofu).
  13. 12. Taip pat žirnių miltai.
  14. 13. Skoniui: Juoda himalajų druska, suteiks kiaušinio skonį bei kvapą, taipogi yra itin naudinga mūsų organizmui ir ilgiau jos pavartojus atsiskleidžia ir kiti subtilūs jos skoniai.
  15. 14. Virto kiaušinio masei: Tofu pakepintas su šiek tiek juodos druskos bei ciberžole arba švelniu kariu.
  16. 15. Labai tikiuosi, kad tai pagelbės, pasidalinkit su tais, kuriems šie patarimai pravers! O komentaruose pasidalinkite savo vegan patarimais, kuom keičiate kiaušinius visur. :)
  17. 16. Rekomendacija: Daugiau veganiškų receptų rasite: Veganiški patiekalai.
Trinta veganiška keptų morkų sriuba
(3)
Tofu su kalafiorų "ryžiais"
(2)