Paprasta soti trinta veganiška moliūgų ir raudonųjų lęšių sriuba

2021-03-04 Autorius Skanauk su Aušra

Paprasta soti trinta veganiška moliūgų ir raudonųjų lęšių sriuba
Dar kartą noriu priminti kaip mėgstu moliūgą savo virtuvėje ! Šį kartą iš jų pagaminau gana paprastą trintą moliūgų sriubą su raudonaisiais lęšiais. Ji yra visiška mano improvizacija, užgimusi mano virtuvėje. Net pati netikėjau, kad sriuba gausis tokia skani. Ragaudama iškart supratau, kad privalau pasidalinti jos receptu, kuris yra lengvai bei greitai pagaminamas, su visai nedaug ingredientų. 

Į sriubą aš dar dėjau svogūną ir česnako skiltelę. Kaip žinia, nesu jų didelė gerbėja sriubose, bet manyčiau šaltesnio oro laikotarpiu svogūnas, česnakas yra nuostabi priemonė, norint išvengti peršalimų ir kosulio. Taip pat jeigu norisi sušilti. Taipogi tokia sriuba yra sunkesnė, sotesnė ir, aišku, skanesnė.

Taip pat į sriubą įdėjau šiek tiek Alpro migdolų jogurto. Man jis be galo skanus, turi šiek tiek saldumo, bet šioje sriuboje irgi puikiai tiko.

Ingredientai

    • sviestinių moliūgų tyrė: 1 stiklinės
    • raudonieji lęšiai: dviejų trečdalių stiklinės
    • bulvės: 3 (nedidelės)
    • svogūnai: 1 (nedidelio)
    • česnakas: 1 skiltelės
    • sultinys: 2,5 stiklinės
    • šviežias imbieras: 1 valgomojo šaukšto
    • džiovintas čiobrelis: 0,5 arbatinio šaukštelio
    • malta kalendra: ketvirtadalio arbatinio šaukštelio
    • alyvuogių aliejus: 2 valgomųjų šaukštų
    • druska
    • pipirai
    • šviežios petražolės (papuošimui)
    • migdolų jogurtas (nėra būtina)

    Recepto paruošimas

  1. 1. Moliūgų tyrė: Moliūgą perpjauname į kelias dalis, kepame orkaitėje įkaitintoje iki 180 laipsnių temperatūros maždaug 30-40 minučių arba kol moliūgas suminkštėja. Moliūgui atvėsus, nulupame žievę ir sutriname maisto trintuvu.
  2. 2. Pirmiausia puode ant vidutinės kaitros įkaitiname aliejų.
  3. 3. Suberiame smulkiai pjaustytus svogūnus ir kepame, kol jie tampa gražios auksinės spalvos.
  4. 4. Tada suberiame smulkiai supjaustytą česnaką ir pakepame maždaug 30 sekundžių.
  5. 5. Tuomet suberiame prieskonius ir pakepame maždaug 30 sekundžių.
  6. 6. Po to suberiame kubeliais supjaustytas bulves, tarkuotą imbierą ir lęšius. Užpilame karštu sultiniu. Verdame maždaug 10-12 minučių.
  7. 7. Paskui supilame moliūgų tyrę ir viską sumaišome.
  8. 8. Maisto trintuvu sutriname sriubą, įberiame druskos ir pipirų pagal savo skonį. Kelias minutes palaikome puodą uždengtą.
  9. 9. Patiekiame su šviežiomis petražolėmis, migdolų (arba kokiu kitu) jogurtu. Skanaujame!
Paprasta soti trinta veganiška moliūgų ir raudonųjų lęšių sriuba
Kreminė cukinijų sriuba su porais, ciberžole ir kokosų pienu
(2)
Trinta pomidorų sriuba su lęšiais ir cukinija
(1)
Daržovių sriuba su kokoso pienu
(1)
Lietuviška pievagrybių sriuba
(2)