Keptuvėje kepti tofu ir daržovių vėrinukai

2024-01-02 Autorius WorldRecipes.lt

Keptuvėje kepti tofu ir daržovių vėrinukai
Nors nesu nei vegetarė, nei veganė, bet kartais, kai norisi lengvos ir sveikos vakarienės pasižvalgau į tokius receptus. Ir vakar pamačiau šiuos tofu vėrinukus su daržovėmis. O kadangi namie buvo tofu, tai nusprendžiau ir išmėginti. Lengvas paruošimas ir geras rezultatas. Būtinai kada pakartosiu, kai vyro nebus namie, nes jis tokio maisto nesuprastų, tačiau man asmeniškai tikrai labai skanu! 

Užsiregistravę ir prisijungę vartotojai mato mažiau reklamų

Ingredientai

    • tofu sūrio be priedų: 100 gramų
    • geltonųjų paprikų: 0,5
    • žaliųjų paprikų: 0,5
    • brokolių: 0,5
    • cukinijų: 0,5
    • druskos
    • juodųjų pipirų
    • aliejaus (kepimui)
    • sojų padažo

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia tofu ir daržoves supjaustykite kubeliais.
  2. 2. Tada suverkite standžiai ant iešmelių ir kepkite įkaitintame aliejuje.
  3. Reklama
  4. 3. Dėkite po kelis iešmelius į keptuvę ir apkepkite po maždaug 1,5-2 minučių iš visų keturių šonų, uždengę keptuvę dangčiu.
  5. 4. Daržoves prieš tai galite šiek tiek apvirti - jeigu norisi minkštesnių, arba kepti žalias - tada jos bus traškesnės.
  6. 5. Bebaigiant kepti pabarstykite iešmelius druska bei pipirais.
  7. 6. Patiekite su virtais ryžiais ir pašlakstykite sojų padažu. Skanaukite!
Kibinai su kopūstais
(4)
Avinžirnių maltinukai - falafeliai
(1)